ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με την όπισθεν το Χ.Α. - Νευρικότητα στην Ευρώπη - Πάνω από το 1,43 το ευρώ - Πτωτικά τα αμερικάνικα παράγωγα

15:58 - 22 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
Με την όπισθεν κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη που έδωσε η αντίδραση στις 1.298 μονάδες.

 Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες ότι στη Γερμανία ξεκίνησε η συζήτηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα ασφαλιστικά ταμεία ή τις τράπεζες που έχουν υπό την κατοχή τους ελληνικά ομόλογα, αποτελεί λόγο για πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και το Χ.Α. Σημειώνεται, ότι στις αγορές δεν αρέσει ότι η συζήτηση για την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα θα γίνει πιθανότατα τον Σεπτέμβριο κι όχι αύριο στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής. Ενδιαφέρον υπάρχει για τον κατασκευαστικό κλάδο, με την Άβαξ ,την ΓΕΚ/Τέρνα και την Ελλάκτωρ, με κέρδη πάνω από 4%, όταν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών. Απώλειες 3,45% για το Τ.Τ., καθώς ανακοινώθηκε η σχέση ανταλλαγής με την Τ-Bank. Πτώση πάνω από 2% για την Alpha, την Πειραιώς και την Eurobank και πάνω από 1% για την ΕΤΕ. Πωλητές έχουν βγει ακόμα στον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, τη Βιοχάλκο και τον Μυτιληναίο. Κέρδη καταγράφουν ακόμα Τιτάν, Μότορ Όιλ, Τέρνα Ενεργειακή, Ιντραλότ, Alapis, Σιδενόρ, ΜΕΤΚΑ.

Aγορές

Σε μεικτό έδαφος διαπραγματεύονται αυτή την ώρα οι ευρωπαικές αγορές, σε μία συνεδρίαση, όπου χαρακτηρίζεται από συνεχείς διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων. Οι αγορές φαίνεται πως προσπαθούν να "ζυγίσουν" από τη μία την ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση και από την άλλη τις δηλώσεις των ξένων οίκων που κάνουν λόγο για πτώχευση της χώρας εντός της επόμενης τριετίας.

Οι αγορές έρχονται αντιμέτωπες με αντίρροπες δυνάμεις, οι οποίες επαναφέρουν τις ανησυχίες περί εξάπλωσης της κρίσης και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, πραγματοποιώντας επιφυλακτικές κινήσεις.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανίδα καγκελάριος, κυρία Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαιώνει ότι δεν θα ληφθεί καμία οριστική απόφαση για την Ελλάδα στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα είναι ανεξέλεγκτη για την ΕΕ.

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση κατά 0,48% στις 5.747 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,26% στις 3.807 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0,03% στις 7.288 μονάδες. Στα 1,43850 δολάρια το ευρώ.

Πτώχευση στα επόμενα τρία χρόνια προεξοφλεί για την Ελλάδα η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, η Pimco, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των χωρών της Ευρωζώνης θα επιδεινωθούν...

«Θα δούμε διαφορετικές οικονομίες να αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα. Για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ειδικά την Ελλάδα, αυτό θα είναι η πτώχευση», δήλωσε.

"Απίθανο", αλλά όχι και αδύνατο είναι κατά την Pimco η έκρηξη ενός δεύτερου κύμματος χρηματοοικονομικής κρίσης, το οποίο θα έχει προκληθεί από την ελληνική χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή της Pimco, Άντριου Μπολλς, οι προσπάθεις για την καταβολή του νέου πακέτου στήριξης στη χώρα δεν θα παράσχουν ουσιαστική βοήθεια στη χώρα, αλλά απλά θα μεταθέσουν τη χρεοκοπία για τα επόμενα χρόνια και όχι για τώρα. "Η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπήμένη", τόνισε.

Στα μάκρο της ημέρας, κατώτερη της προβλεπόμενης η αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Απρίλιο στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τηςEurostat, οι νέες παραγγελίες στον βιομηχανικό κλάδο αυξήθηκαν κατά 0,7% σε μηνιαία βάση και κατά 8,6% σε ετήσια βάση, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο της τάξεως του 1% σε μηνιαία βάση και κατά 14,2% σε ετήσια βάση.

Επίσης, η Eurostat αναθεώρησε τα στοιχεία του Μαρτίου, εκτιμώντας πλέον ότι εκείνο τον μήνα οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν μειωθεί κατά 1,5% σε μηνιαία βάση (έναντι αρχικής εκτίμησης για μείωση κατά 1,8%) , ενώ σε ετήσια βάση είχαν αυξηθεί κατά 14,3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.