ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αναμένεται διατήρηση της νευρικότητας - Μεικτή εικόνα στα ασιατικά ταμπλό - Πτωτικά η Wall

09:26 - 23 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Νευρικότητα επικρατεί στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, αφού σήμερα πραγματοποιούνται κρίσιμες συναντήσεις. Αφενός η πρώτη γνωριμία της τρόικας με το νέο υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και αφετέρου η Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.
Για τη σημερινή συνεδρίαση οι χρηματιστηριακές δεν εκφράζουν και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις. Προβλέπουν ότι οι πτωτικές τάσεις θα συνεχιστούν, αφού ούτε και στη διήμερη Σύνοδο σήμερα και αύριο αναμένεται να ληφθεί κάποια ουσιαστική, οριστική απόφαση για τον τρόπο και το χρόνο διάσωσης της Ελλάδας. Η καθυστέρηση και η αναποφασιστικότητα αυτή των αρχηγών της περιφέρειας δεν αρέσει στην αγορά, η οποία "ταλανίζεται".

Στο μεταξύ, οι αμφιβολίες για το εάν θα "περάσει" τελικά το Μεσοπρόθεσμο ολοένα και "φουντώνουν", καθώς το ότι δόθηκε η ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι θα δοθεί και το "πράσινο φως" στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο, λένε παράγοντες της αγοράς, εκφράζοντας την ανησυχία τους.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, δεν εξετάζεται plan B σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το Μεσοπρόθεσμο, γεγονός το οποίο εντείνει περαιτέρω τη νευρικότητα του ΧΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθε ςο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με πτώση κατά 0,32% στις 1.271 μονάδες και με τον τζίρο στα 83 εκατ. ευρώ.

Euroxx
Για τη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α. αναμένεται ο Γενικός Δείκτης να ανοίξει με αρνητικό πρόσημο, σε μία συνεδρίαση με μεγάλες διακυμάνσεις και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Eurobank
Αναμένεται διατήρηση στα τρέχοντα επίπεδα με το "βλέμμα" στη Σύνοδο.

Ασιατικές Αγορές

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, έπειτα από την αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την αμερικανική οικονομία της Fed, καθώς και εν μέσω όχι και της τόσο αισιόδοξης εικόνας που παρουσίασε η FOMC στα πλαίσια της χθεσινής απόφασης της για διατήρηση στο ιστορικό χαμηλό των βασικών επιτοκίων.

Παράλληλα, το ελληνικό ζήτημα παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ασιατικών αγορών, αφού σήμερα αναμένεται η Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπάιων ηγετών στις Βρυξέλλες, με την ελληνική διάσωση στο "τραπέζι" της συνεδρίασης.

Πιο αναλυτικά, οριακές απώλειες 0,07% για τον Nikkei 225 στις 9.623 μονάδες. Απώλειες 0,72% για τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 21.703 μονάδες. Κέρδη 0,48% για τον κινεζικό Shanghai Composite στις 2.789 μονάδες. Πτώση 0,63% για τον αυστραλιανό δείκτη S&P ASX στις 4.562 μονάδες,.

Πτωτικά τερμάτισε τη χθεσινή συνεδρίαση και η Wall. Συγκεκριμένα, ο Dow υποχώρησε 0,64% στις 12.112 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,67% στις 2.669 μονάδες ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,65% στις 1.287 μονάδες.

Απώλειες, για πρώτη φορά σε σύνολο τεσσάρων ημερών σημείωσε στη Νέα Υόρκη το αργό πετρέλαιο μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ από τη Federal Reserve, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση καυσίμων στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού στον κόσμο ενδέχεται να μειωθεί.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε έως 1,41 δολ. φθάνοντας στα 94 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) και διαπραγματεύθηκε στα 94,27 δολ. το βαρέλι στις 11:01 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,24 δολ., φθάνοντας στα 95,41 δολ. το βαρέλι. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος οι τιμές του αργού βρίσκονται 23% υψηλότερα.

Στο Λονδίνο, το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου σημείωσε απώλειες 1 δολ., ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 113,21 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια του μπρεντ αναρριχήθηκαν 3,26 δολ., ποσοστό 2,9%, φθάνοντας στα 114,21 δολ. το βαρέλι. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση του καυσίμου από τις 9 Μαΐου. Οι τιμές του βρίσκονται 48% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στ. Μαλ.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:40 - 23 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.