ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εναλλαγή προσήμου στο Χ.Α. - Πάνω Ευρώπη και futures

14:25 - 24 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd 2) Πράσινο - κόκκινο για το Χ.Α., με τον γενικό δείκτη στις 1.241 μονάδες. Κερδοσκοπικά παιχνίδια με φόντο την εκταμίευση της πέμπτης δόσης και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου. Ο λόγος που το Χ.Α. γυρίζει από τα υψηλά των 1.275 μονάδων στις 1.241 με τις πληροφορίες να θέλουν έναν ακόμα βουλευτή της πλειοψηφίας, τον κ. Ρομπόπουλο να μην ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο. Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 29/6 και του Εφαρμοστικού Νόμου στις 30/6. Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές, στα 39 εκατ. ευρώ, ενώ το spread υποχωρεί κάτω από τις 1.400 μονάδες, με το CDS να κινείται στα επίπεδα των 2000 μονάδων.

Ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να ενισχύεται, με την Alpha να σημειώνει άνοδο πάνω από 3,4%, η Eurobank σχεδόν κατά 1,95%, η ΕΤΕ περίπου κατά 1,52%. Κέρδη βγαίνουν, επίσης, στην Αγροτική, την Marfin Popular, την MIG, το Τ.Τ. και την Πειραιώς. Το γύρισμα της αγοράς έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό με το αρνητικό πρόσημο στον ΟΤΕ, την Coca Cola, την Βιοχάλκο, την Motor Oil, τον ΟΠΑΠ και τον Μυτιληναίο.

Αγορές

Με σημαντικά κέρδη εξακολουθούν να κινούνται αυτή την ώρα οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, καθώς το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κατέληξαν σε συμφωνία ως προς τον τρόπο διάσωσης της Ελλάδας, με τη συμμετοχή και των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης για τη χώρα προσέφερε "ανάσα" στις ευρωαγορές από τις συνεχείς ρευστοποιήσεις.

Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 10O αυξάνεται κατά 0,64% στις 5.711 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,80% στις 3.818 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,89% στις 7.213 μονάδες. Στο 1,42 το ευρώ.

"Κλείδωσε" η συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, με τη διακράτηση ομολόγων και την αντικατάσταση τους με νέα ομόλογα όταν λήγουν, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην επιπλέον χρηματοδότηση στη χώρα θα έχει εκούσιο και προσωρινό χαρακτήρα, ενώ δεν θα συνιστά σε καμία περίπτωση, έστω και μερικώς, αναδιάρθρωση του χρέους. Να σημειωθεί ότι αν και στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής δεν γίνεται αναφορά για το συγκεκριμένο ποσό του πακέτου, ωστόσο, πληροφορίες κάνουν λόγο για 100 δισ. ευρώ.

Στα μάκρο της ημέρας, απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Ifo στη Γερμανία, και διαμορφώθηκε στις 114,5 μονάδες από τις 114,2 μονάδες το Μάιο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν πτώση στις 113,5 μονάδες. Οι γερμανικές εταιρείες έχουν αυξήσει την παραγωγή και τις προσλήψεις, ωθώντας το δείκτη της ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:53 - 24 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.