ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από τις 12.000 μον ο Dow - Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη - Στο 1,42 το ευρώ

16:45 - 27 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
Με "πράσινο" υποδέχονται την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street, έπειτα από τα αμερικάνικα θετικά μακροοοικονομικά στοιχεία για το προσωπικό εισόδημα και τις κατανωλωτικές δαπάνες, καθώς και για τη μεταποιητική δραστηριότητα, τα οποία είδαν λίγο νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.
Ειδκότερα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,37% στις 11.979 μονάδες, ο S%P 500 αυξάνεται κατά 0,30% στις 1.272 μονάδες και τέλος, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,33% στις 2.661 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, νευρικότητα εξακολουθεί να καταγράφεται στα ευρωπαικά ταμπλό εν αναμονή των εξελίξεων στο ελληνικό μέτωπο εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης όσο και για το νέο πακέτο στήριξης της χώρας.

Παράλληλα, συνεχίζονται στη Ρώμη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, τραπεζών και ασφαλιστικών.πάνω στο γαλλικό σχέδιο επιμήκυνσης των ελληνικών ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές για την εθελοντική συμμετοχή.
Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε χθες ότι η Βουλή πιθανότατα θα περάσει το πακέτο λιτότητας για την αποτροπή εθνικής χρεοκοπίας και των “τανκς”. Οι περισσότεροι επενδυτές εκτιμούν μεν ότι τα μέτρα θα περάσουν, ωστόσο ο φόβος για το αντίθετο αποτέλεσμα “παγώνει” προς ώρας την επενδυτική δραστηριότητα.

Αναλυτικά , στα ταμπλό, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 αυξάνεται κατά 0,25% στις 5.712 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημειώνει πτώση της τάξεως του 0,19% στις 3.778 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,21% στις 7.093 μονάδες. Ανακάμπτει στο 1,42 το ευρώ.

Στα μάκρο της ημέρας, ανοδικά κινήθηκε το Μάϊο ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας για τις μεσοδυτικές πολιτείες, όπως ανακοίνωσε η Chicago Federal Reserve Bank, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,6% Μάιο στις 84 μονάδες από τις 83,6 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο.

Σε σταθερά επίπεδα κινήθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών το Μάίο του τρέχοντος έτους, ενώ το προσωπικό τους εισόδημα ενισχύθηκε κατά 0,3% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο της τάξεως του 0,1% και 0,4%, αντίστοιχα. Τον Απρίλιο τόσο το ιδιωτικό εισόδημα όσο και η ιδιωτική κατανάλωση είχαν αυξηθεί 0,4%.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.