ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Με το "βέμμα" στραμμένο στη Ρώμη - Η γαλλική πρόταση άρεσε στις ασιατικές αγορές - Σημαντική άνοδος στη Wall

09:16 - 28 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Διατήρηση στα τρέχοντα επίπεδα αναμένουν για τη σημερινή συνεδρίαση οι χρηματιστηριακές. Με τη χώρα να κατεβάζει ρολά την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω της 48ης γενικής απεργίας που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, η εβδομάδα που μόλις χθες ξεκίνησε "χαρακτηρίζεται" γολγοθάς τόσο για το ΧΑ όσο και για την οικονομία.
Η αγορά στρέφει το "βλέμμα" της στις συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα στη Ρώμη σχετικά με την επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδας και αποτιμά τη γαλλική πρόταση για μετακύλιση του ελληνικού χρέους με νέα ομόλογα τριακονταετούς διάρκειας.

Το χθεσινό κλείσιμο του ΧΑ απέδειξε την ισχυρή μεταβλητότητα που παρουσιάζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, εδομένου ότι υπάρχει ανησυχία ως προς το αν θα περάσει το Μεσοπρόθεσμο. Αν δεν περάσει, σύμφωνα με την αγορά, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, αφού η πέμπτη δόση θα "μπλοκάρει" και ταυτόχρονα θα "κινδυνεύσει" το νέο χρηματοδοτικό πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο ο πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει ως πακέτο – μαμούθ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο γενικός δείκτης του ΧΑ τερμάτισε τις συναλλαγές με οριακή πτώση της τάξεως του 0,52% στις 1.226 μονάδες και με τον τζίρο χαμηλό μόλις στα 57 εκατ. ευρώ.

Marfin
Αναμένεται ίδια εικόνα στο ταμπλό.

Euroxx
Για τη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α. αναμένεται ο Γενικός Δείκτης να ανοίξει με θετικό πρόσημο, σε μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών και μεγάλη μεταβλητότητα.

Aσιατικές Αγορές

Η γαλλική πρόταση για τον τρόπο διάσωσης της Ελλάδας άρεσε στις ασιατικές αγορές, οι οποίες έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση σε ανοδικό έδαφος. Οι επενδυτές επέστρεψαν και πάλι στα ασιατικά ταμπλό, καθώς καλωσόρισαν τη συμφωνία των γαλλικών τραπεζών για μετακύλιση του ελληνικού χρέους με νέα ομόλογα τριακονταετούς διάρκειας.

Την ίδια στιγμή, η αισιοδοξία επενδυτών και αναλυτών για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την ελληνική Βουλή συμβάλει στο θετικό κλίμα που επικράτησε σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Πιο αναλυτικά, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωνε άνοδο 0,9% κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ ο MSCI Asia Pacific, σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 131,75 μονάδες στις 9:51 π.μ. στο Τόκιο.

Ανοδικά, από τα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών, κινήθηκε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη εν μέσω εικασιών ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ θα αυξηθεί ωθώντας τους επενδυτές στην αγορά συμβολαίων του καυσίμου.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο έως 0,9% πριν από τη σημερινή έκθεση που προβλέπεται να δείξει ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσής του στον κόσμο.

Το αργό για τα συμβόλαια του Αυγούστου σημείωσε άνοδο έως 80 σεντς φθάνοντας στα 91,40 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Στις 9:44 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 91,06 δολ. το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησαν 0,6% φθάνοντας στα 91,61 δολ., στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 18 Φεβρουαρίου. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος το αργό έχει σημειώσει άνοδο 16%.

Στο Λονδίνο, το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου σημείωσε άνοδο έως 85 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 106,84 δολ. το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι η Wall έκλεισε αυλαία τη Δευτέρα, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη. Ειδικότερα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,91% στις 12.044 μονάδες, ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 0,92% στις 1.280 μονάδες και τέλος, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,33% στις 2.688 μονάδες.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:32 - 28 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.