ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές διακυμάνσεις στην Ευρώπη με ελληνικό "φόντο" - Stand-by εν όψει μάκρο η Wall

16:44 - 01 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Κοντά στο 1,45 το ευρώ.

«Ούτε κρύο ούτε ζέστη» για τη Wall στο άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές «κρατούν την ανάσα» τους ενόψει της δημοσιοποίησης των μάκρο για το βιομηχανικό δείκτη ISM αργότερα μέσα στην ημέρα, καθώς και τη δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν τις πωλήσεις αυτοκινήτων μές στον Ιούνιο. Ο Dow «τρέχει» ένα σερί τεσσάρων συνεχών συνεδριάσεων «στα πράσινα», συνεπικουρούμενης και της εκτόνωσης της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, έχοντας στο συγκεκριμένο διάστημα κερδίσει 1,3%.

Αναλυτικά, στα ταμπλό, o Dow ανοίγει τη σημερινή συνεδρίαση με ελάχιστες απώλειες 0,02% στις 12.412 μονάδες, ο Nasdaq παραμένει αμετακίνητος στις 2.774 μονάδες, και ο βιομηχανικός S&P σημειώνει αύξηση 1,01%.

Οριακές διακυμάνσεις αντικατέστησαν το διαδοχικό ράλι των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Στις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές διακατέχονται από έντονη επιφυλακτικότητα και διαπράττουν επιλεκτικές κινήσεις.

Αυτή την ώρα η άνοδος που καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες παραμένει οριακή, ενώ νωρίτερα πτωτική αντίδραση είχε βγει στα διεθνή ταμπλό.

Οι αγορές στρέφουν τώρα το "βλέμμα" τους στα νέα δεδομένα, τα οποία αφορούν τη συνεδρίαση του Eurogroup, το rollover και το γαλλογερμανικό σχέδιο για τον καθορισμό του νέου δανείου στην Ελλάδα.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για αναβολή της συνεδρίασης του Eurogroup το Σάββατο το Βράδυ αντί της Κυριακής, όπου είχε αρχικά προγραμματιστεί, μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωαπεριφέρειας.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και  Νομισματικές Υποθέσεις Olli Rehn εμφανίστηκε πάντως βέβαιος για το κατεπείγον ζήτημα της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης.

Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις Αυστριακού Αξιωματούχου αναφέρει ότι το νέο δάνειο προς την Ελλάδα θα ανέρχεται στα 85 διδ. ευρώ. Οι παραπάνω εξελίξεις προκαλούν αναταραχές στα ευρωπαικά ταμπλό...

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης FTSE 100 αυξάνεται κατά 0,33% στις 5.965 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημειώνει ελαφρά πτώση της τάξεως του 0,06% στις 3.980 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,05% στις 7.380 μονάδες. Ελαφρώς κάτω από το 1,45 το ευρώ.

Στα μάκρο της ημέρας, σε χαμηλό 18 μηνών "διολίσθησε" ο μεταποιητικός δείκτης Purchasing Managers στη ζώνη του ευρώ τον Ιούνιο, καθώς υποχώρησε στις 52,0 μονάδες από 54,6 μονάδες το Μάιο, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο περιορίζοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία του άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών, εν μέσω της συρρίκνωσης της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, μία από τις δύο μεγαλύτερες χώρες κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο, εντείνοντας τις εικασίες, ότι, η ζήτηση του καυσίμου ενδέχεται να μειωθεί.

Στη Νέα Υόρκη, το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε έως 71 σεντς φθάνοντας στα 94,71 δολ. το βαρέλι και στις 12:27 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ διαπραγματεύθηκε στα 94,81 δολάρια. Χθες τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο 65 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 95,42 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 30% και μέσα στην εβδομάδα άνοδο 4%.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε 89 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 111,59 δολ. το βαρέλι.

Δημήτρης Κώτσος

Σταυρούλα Μαλαίνου

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 01 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.