ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αναμένεται ίδια εικόνα στο ταμπλό

09:19 - 05 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Κοντά σε υψηλό ενός μήνα οι ασιατικές αγορές.
Αρνητικές οι προβλέψεις για τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Πτωτική εκκίνηση και ίδια γεύση στο ταμπλό αναμένουν για τις συναλλαγές της Τρίτης οι χρηματιστηριακές, όπως αναφέρουν στο καθιερωμένο πρωινό τους report.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά φαίνεται να "κλυδωνίζεται" από τις συνεχείς επικρίσεις και προειδοποιήσεις όσον αφορά το γαλλικό σχέδιο για το rollover των ελληνικών ομολόγων.

Χθες ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P, όπως παλαιότερα και η Fitch, εξέδωσε ανακοίνωση ότι σε περίπτωση μετακύλισης του ελληνικού χρέους, η χώρα θα οδηγηθεί σε επιλεκτική χρεοκοπία, γεγονός το οποίο επισκίασε τις αποφάσεις του Eurogroup του Σαββάτου για εξασφάλιση της πέμπτης δόσης του ελληνικού δανείου και δρομολόγηση του νέου πακέτου στήριξης.

Σημειώνεται πως σημερινό δημοσίευμα των FT, ασκεί δριμύτατη κριτική στη Γερμανία για την εμμονή της με την εμπλοκή των ιδιωτών στο νέο ελληνικό δάνειο, γεγονός το οποίο βαραίνει περαιτέρω το κλίμα, όταν απροσδιόριστη παραμένει η πρόθεση των ομολογιούχων ιδιωτών για συμμετοχή στην επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του 0,2% στις 1306 μονάδες και με τον τζίρο στα 78 εκατ. ευρώ.

Marfin

Αναμένεται διατήρηση στα τρέχοντα επίπεδα.

Euroxx

Για σήμερα, αναμένεται ο Γενικός Δείκτης να ανοίξει με αρνητικό πρόσημο, σε μία συνεδρίαση με μεγάλη μεταβλητότητα και χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Ασιατικές Αγορές


Σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά ενός μήνα έκλεισαν τις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές, δίνοντας συνέχεια στο ανοδικό σερί πέντε ημερών. Κινητήριος μοχλός της συνεδρίασης αποτέλεσε ο μεταλλευτικός κλάδος και οι εταιρείες πρώτων υλών, καθώς κέρδη σημείωσαν τα μέταλλα στη διαπραγμάτευσή τους στα ξένα χρηματιστηρία, εν μέσω αιδιοδοξίας ότι θ απαοφευχθεί ο κίνδυνος - ντόμινο.

Ωστόσο, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έπεσε από τις 10.000 μονάδες, στις οποίες βρέθηκες χθες σημειώνοντας σπουδαίο "άλμα".

Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 0,1% αφού νωρίτερα σημείωνε απώλειες έως 0,1%. Στην Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ισχυροποιήθηκε 0,3% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,1%.

Kοντά στα 95 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, μετά την άνοδό του σε ποσοστό 4,2% την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω εικασιών, ότι, τα βήματα της Ευρώπης να λύσει το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ελλάδα θα απομακρύνουν το ενδεχόμενο συρρίκνωσης της οικονομίας της Ευρωζώνης, τονώνοντας τη ζήτηση του καυσίμου.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε σήμερα το αργό μετά από τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών την περασμένη εβδομάδα. Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στη χώρα. Στις 2 Ιουλίου οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ενέκριναν την καταβολή της πέμπτης δόσης του δανείου στην Ελλάδα. Η πώληση αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων αργού, στο πλαίσιο του σχεδίου της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενεργείας (International Energy Agency-IEA) για την πώληση 60 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ήταν επιτυχής.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 95,07 δολ. το βαρέλι, 13 σεντς υψηλότερα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στις 11:35 π.μ. ώρα Σύδνεϋ.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 111,51 δολ. το βαρέλι, 12 σεντς υψηλότερα.

Στ. Μαλαίνου
Τελευταία τροποποίηση στις 09:34 - 05 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.