ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασιατικές Αγορές: Επιστροφή στα κέρδη!

08:43 - 13 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Ξανά στο "πράσινο" οι ασιατικές δείκτες. Οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι.
Επέστρεψαν στα κέρδη οι ασιατικές αγορές στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές, έπειτα από τρεις μέρες συνεχούς πτώσης, καθώς μάκρο στοιχεία, που είδαν νωρίς το φως της δημοσιότητας, τροφοδότησαν με θετικά μηνύματα ατα ασιατικά χρηματιστήρια. Η μεγαλύτερη της αναμενομένης αν και σε χαμηλότερα επίπεδα από το πρώτο τρίμηνο δε ανάπτυξη της κινέζικης οικονομίας στο τελευταίο τρίμηνο, αποτελεί γεγονός το οποίο μπορεί και να περιορίσει σημαντικά τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ωστόσο, παρά τα καλά "μαντάτα" από το μέτωπο των μάκρο, οι επενδυτές παραμένουν σοβαρά προβληματισμένοι, ύστερα από την υποβάθμιση και της Ιρλανδίας σε "Junk" από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Moodys, καθώς ολοένα και επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις και οι ανησυχίες περί ντόμινο στην Ευρωζώνη.

Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 0,2%, ενώ κέρδη από 0,3% έως 0,5% σημείωσαν οι δείκτες στην Αυστραλία (S&P/ASX 200) και τη Νότια Κορέα (Kospi). Ανοδο 0,73% σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng φθάνοντας στις 21.820,30 μονάδες.

Σε χαμηλότερα επίπεδα "διολίσθησε" το τελευταίο τρίμηνο η κενέζικη οικονομία, γεγονός το οποίο ενδέχεται να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Ειδικότερα, το ΑΕΠ ενισχύθηκε στο 9,5% από 9,7% στο πρώτο τρίμηνο. Το δεύτερο τρίμηνο η οικονομία αναπτύχθηκε 2,2% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, από 2,1% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Το ευρώ ανέκαμψε ελαφρά μετά από έντονες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας,  υποχώρησε στη συνέχεια κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών γύρω στο 1,3835 δολ. για να ισχυροποιηθεί ξανά στο 1,4054 δολ., πριν την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας από τη Moodys, η οποία ώθησε και πάλι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα χαμηλότερα. Στις 0055 ώρα Γκρίνουϊτς το ευρώ βρισκόταν στο 1,3992 ανά δολάριο.

Σταυρούλα Μαλαίνου
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.