ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακή άνοδος στην Ευρώπη - Πάνω τα futures.

14:29 - 13 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd 2) Κέρδη με δόντια για τους δείκτες των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων.
Το ράλι του μεταλλευτικού κλάδου επισκιάζει μέχρι στιγμής τη διχογνωμία στην Ευρώπη, την αναβλητικότητα των Ευρωπαίων, καθώς και την σκληρή κριστική των ξένων αρθρογράφων απένατι στους πολιτικούς ηγέτες της ΕΕ.

Ωστόσο, αυτή την ώρα τα κέρδη δείχνουν περιορισμένα στα ευρωπαικά ταμπλό, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν οριακή άνοδο, καθώς μετά τη χθεσινή υποβάθμιση της Ιρλανδίας σε "junk" από τη Moodys, φήμες, που κάνουν τον κύκλο της αγοράς, αναφέρουν ότι η Fitch αναμένεται να υποβαθμίσει σε "junk" και την ελληνική οικονομία και μάλιστα εντός της ημέρας.

Η Κίνα είναι αυτή που συγκρατει το θετικό εν μέρει κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς η μεγαλύτερη της αναμενόμενης ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας στο τελευταίο τρίμηνο, ώθησε υψηλότερα τα μέταλλα και τις μετοχές του κλάδου.

Οι αγορές στρέφουν το "βλέμμα" τους στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, για την οποία η Γερμανία δηλώνει ότι δεν έχει υπάρξει σχετική οριστικοποίηση. Πάντως, οι επενδυτές παραμένουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι, βλέποντας το sell off στην Ιταλία να λαμβάνει "σάρκα και οστά", ενώ η κερδοσκοπία κάνει "πάρτι" στην Ευρωζώνη!

Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, ο αγγλικός ftse 100 κνείται ανοδικά κατά 0,08% στις 5.874 μονάδες, ο γαλλικός cac 40 ενισχύεται κατά 0,02% στις 3.776 μονάδες και τέλος, ο γερμανικός dax αυξάνεται κατά 0,47% στις 7.204 μονάδες. Πάνω από το 1,40 το ευρώ.

Σταυρούλα Μαλαίνου
Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 13 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.