ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Άρχισαν τα πάνω - κάτω

15:52 - 15 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Οριακές διακυμάνσεις στην Ευρώπη. Πάνω η Wall, δείχνουν τα futures. Στο 1,41 το ευρώ.

Μικρού εύρους διακυμάνσεις στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με τον γενικό δείκτη να κινείται ελαφρώς σε θετικό πρόσημο, στην περιοχή των 1.190 μονάδων, έτσι για να σπάσει το πτωτικό σερί και να μην κλείσει το Χ.Α. για 10η συνεδρίαση στο “κόκκινο”. Αν, και όπως λένε οι χρηματιστές, ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει μέχρι το κλείσιμο, αφού ο δείκτης κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Η Εθνική και η Πειραιώς πέρασαν σε αρνητικό πρόσημο και τα αρχικά κέρδη της Eurobank εκμηδενίστηκαν. Περιορισμός των αρχικών απωλειών παρατηρείται και στην Alpha, με τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ να κρατούν την επαφή της αγοράς με τα όποια ψήγματα αντίδρασης.

Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές, μόλις στα 37 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα stress test τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώνονται σήμερα το απόγευμα. Από την άλλη εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός ως προς τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους.
Αγορές

Καθ'οδόν για την μεγαλύτερη εβδομαδιαία τους πτώση εδώ και τέσσερις μήνες οδεύουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό τον φόβο ότι τα τεστ αντοχής των τραπεζών θα φανερώσουν κεφαλαιακή ανεπάρκεια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι πιέσεις συνεχίζονται για τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς τα ανοιχτά μέτωπα ποικίλλουν. Το κυριότερο εξ αυτών αποτελεί το ελληνικό πρόβλημα, για το οποίο, οι Ευρωπαίοι επιδεικνύουν έντονη αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα, γεγονός το οποίο κουράζει τις διεθνείς αγορές και επιφέρει ισχυρή μεταβλητότητα στα ταμπλό.

Στη Ρώμη οι διαπραγματεύσεις των τραπεζών με το IIF για τον τρόπο διάσωσης της Ελλάδας συνεχίζονται, χωρίς, ωστόσο, να καταλήγουν σε συγκεκριμένο συμπεράσμα, πράγμα το οποίο επιτείνει τις ρευτσοποιήσεις στα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Πιο αναλυτικά, ο άγγλος ftse 100 υποχωρεί κατά 0,12% στις 5.840 μονάδες, ο γάλλος cac 40 μειώνεται κατά 0,47% στις 3.734 μονάδες και τέλος, ο γερμανός dax σημειώνει πτώση κατά 0,29% στις 7.194 μονάδες. Στο 1,415 το ευρώ.

Στο μεταξύ, ομοφωνία επικρατεί στη Γερμανία σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τόσο ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo όσο και του Γερμανού υπουργού Οικονμικών, Σόιμπλε δήλωσαν ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι η έξοδός της από το ευρώ, καθώς λόγω ελληνικής κρίσης το κοινό ευρωπαικό νόμσιμα έχει τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο...

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.