ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XA: Μετά τα stress test, τί;

09:30 - 18 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Αναμένεται υποτονικότητα και χαμηλός όγκος συναλλαγών στο ΧΑ.
Μόλις λίγες μέρες έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress test των ελληνικών τραπεζών, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αποτιμά τα δρώμενα και εκτιμά ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του τραπεζικού κλάδου.

Αυτό αναφέρουν οι χρηματιστηριακές, στο σημερινό τους report, σχολιάζοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση θα χαρακτηριστεί από υποτονικότητα και χαμηλό όγκο συναλλαγών. Το Χρηματιστήριο εξετάζει τις διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων εταίρων ενόψει της κρισιμότατης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη, στις 21 Ιουλίου, οι αποφάσεις της οποίας θα καθορίσουν τις τάσεις στο ταμπλό.

Στήριξη στην Ελλάδα, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, κυρία Χίλαρι Κλίντον κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα και τις συναντήσεις της με τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του υπέρογκου χρέους έχουν πάρει "φωτιά"!

Κατά τα άλλα, στο επίκεντρο παραμένει το επίμαχο ζήτημα της πθανότητας του selective default, γεγονός το οποίο "φοβίζει" ΧΑ και επενδυτές, ενώ προεξοφλείται από τα διεθνή χρηματιστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε την Παρασκευή με πτώση της τάξεως του 0,95%, με τον τζίρο ισχνό, μόλες στα 67 εκατ. ευρώ και με τις εβδομαδιαίες απώλειες να ανέρχονται στο 5,9%.

Marfin

Στη σημερινή συνεδρίαση το "βλέμμα" της αγορά θα επικεντρωθεί στα σπαοτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών, τα οποία και γνωστοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Εurobank

Το ενδιαφέρον του ΧΑ περιστρέφεται γύρω από τις διαπραγαμτεύσεις των ευρωπαικών κυβερνήσεων ενόψει της Συνόδου της Πέμπτης.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]


Τελευταία τροποποίηση στις 09:55 - 18 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.