ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mαζεύονται τα κέρδη στο Χ.Α.

16:43 - 19 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Δυναμικό ξεκίνημα για τη Wall. Διατηρείται η αντίδραση στην Ευρώπη.

Η δήλωση Μέρκελ κάνει τη ζημιά. Αποτελεί τον βασικότερο λόγο για το γύρισμα του Χ.Α., περίπου τρία τέταρτα πριν από το κλείσιμο. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα από τη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, η οποία θα έχει έκτακτο χαρακτήρα, ανεβάζοντας έτσι το “βαθμό δυσκολίας” ως προς τη διαχείριση του ελληνικού προβλήματος. Ο γενικός δείκτης από τις 1.192 μονάδες χάνει έδαφος και κινείται στις 1.176, αλλά σε ένα περιβάλλον και πάλι χαμηλού τζίρου και ενδιαφέροντος, μόλις 48,7 εκατ. ευρώ. Σε αρνητικό πρόσημο πέρασε η Alpha, ενώ οριακά είναι τα κέρδη της Eurobank.

Την αγορά κρατάει η προσδοκία για deals με την ΕΤΕ να ενισχύεται πάνω από 2%. Κέρδη για ΑΤΕ, Πειραιώς και Κύπρου. Σε θετικό πρόσημο Μυτιληναίος και Motor Oil.Η μικρή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει σήμερα με τον small cap να ενισχύεται κατά 0,89%, ενώ ο Mid Cap πέρασε στο “κόκκινο”, καταγράφοντας οριακές απώλειες.

Στο μεταξύ με κέρδη άνοιξε η Wall, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 1%, στις 12.510 μονάδες, 1,58% ο Nasdaq, στις 2.809 και 0,96% ο S&P, στις 1.317. Θετικό πρόσημο και για το Λονδίνο κατά 0,80%, στις 5.800 μονάδες, 1,26% ο Dax, στις 7,196 μονάδες και 0,95% ο Cac, στις 3.685 μον.

Οι αγορές αισιοδοξούν, καθώς Γαλλία και Γερμανία κάνουν λόγο για πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής την προσεχή Πέμπτη, στην προσπάθειά τους να καθησυχάσουν τις έντονες ρευστοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας στα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Από όσο φαίνεται, πάντως, αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν καταλήξει σε μία συγκεκριμένη λύση ενάντια στην ελληνική κρίση χρέους, ωστόσο, έχουν "κλειδώσει" τις τρεις επιλογές, μία εκ των οποίων θα καθορίσει το ρόλο των ιδιωτών ομολογιούχων στο νέο ελληνικό δάνειο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.