ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασιατικές αγορές: Στη "σκιά" της ασυμφωνίας στις ΗΠΑ

09:05 - 25 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Απουσίασαν οι επενδυτές. Στράφηκαν προς χρυσό και ελβετικό φράγκο!
Πτωτικά "καλοσώρισαν" την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, την ώρα που το ελεβετικό φράγκο ενισχύθηκε, ενώ ο χρυσός σημείωσε νέο υψηλό ρεκόρ στις πρωινές χρηματιστηριακές συναλλαγές των ξένων αγορών, αφού οι επενδυτές φοβούμενοι από την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στςι ΗΠΑ, σπεύδουν να διαφυλάξουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Τα μέλη της βουλής των αντιπροσώπων και της γερουσίας απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία το σαββατοκύριακο για το ζήτημα του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού και της μείωσης του ελλείμματος των ΗΠΑ και αντ' αυτού συνέχιζαν να προωθούν ανταγωνιστικά νομοσχέδια, κλιμακώνοντας την ένταση και αυξάνοντας τις πιθανότητες η Ουάσινγκτον να κηρύξει στάση πληρωμών.

Ειδικότερα, στα ταμπλό, στο -0,8% και τις 861 μονάδες τερμάτισε ο ιαπωνικός Topix. Με απώλειες 0,8% έκλεισε ο ιαπωνικός Nikkei στις 10.050 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο πληθωρισμός της Σιγκαπούρης κατέγραψε την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο, καθώς το κόστος τροφίμων και κατοικίας αυξήθηκε, συντηρώντας τις πιέσεις από την κεντρική τράπεζα να επιτρέψει στο νόμισμα να ανατιμηθεί και να συγκρατήσει την άνοδο των τιμών.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 5,2% τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με το περασμένο έτος, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία στατιστικής, όπως αναμενόταν από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.