ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aνέκαμψαν από τη χθεσινή "βουτιά" οι ασιατικές αγορές

08:40 - 26 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Canon και Kao οι θετικοί παράγοντες. Στα "τάρταρα" το δολάριο.
Στις επάλξεις στις σημερινές πρωινές χρηματιστηριακές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές, ανακάμπτοντας από τη "βουτιά" που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Παρά το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ και τις συνεχείς εκκλήσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για συναίνεση απέναντι στην αντιμετώπιση του δημόσιου αμερικάνικου χρέους, οι ασιατικοί δείκτες αψηφούν την κρίση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καταγράφοντας κέρδη.

Καταλυτικός θετικός παράγοντας οι μετοχές των Canon και Kao, οι οποίες ωθήθηκαν υψηλότερα, ύστερα από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν.

Στα ταμπλό, κατά 0,62% αυξήθηκε ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei κλείνοντας στις 10.076 μονάδες και κατά 0,3% ενισχύθηκε ο Topix, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 8.647 μονάδες.

Σε χαμηλό ρεκόρ διολίσθησε το αμερικάνικο νόμισμα, έπειτα από το τηλεοπτικό διάγγελμα του Ομπάμα, στο οποίο προειδοποίησε για ανυπολόγιστο κίνδυνο σε περίπτωση στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ. Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,5% έναντι του ελεβετικού φράγκου, ενώ μειώθηκε έναντι 78 νομισμάτων.

Στ. Μαλαίνου
[email protected]
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.