ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Blackrock χτύπησε το Χ.Α.

12:25 - 09 Αυγ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Σε Blackrock χτύπησε το Χ.Α.
Οι πωλήσεις εκτός από τράπεζες περιλαμβάνουν όλους τους κλάδους. Κινήσεις αποχώρησης των ξένων.

Απογοητευτική από κάθε άποψη είναι η πορεία της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς πλέον υπάρχει τεράστια ανησυχία για το τραπεζικό σύστημα. Οι μετοχές καταρρέουν, κεφάλαια για τη στήριξή τους δεν διατίθενται ούτε για δείγμα, ενώ το ενδεχόμενο να γράψουν ζημιές από το rollover των ελληνικών ομολόγων θα απαιτήσει κεφάλαια τουλάχιστον 6 με 7 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η επιλογή της Blackrock ως συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος περισσότερο ανησυχεί, παρά καθησυχάζει τους τραπεζίτες, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν όλους τους τρόπους εκείνους για να ενισχύσουν την κεφαλαιακή επάρκεια των συγκροτημάτων τους. Η συγκυρία είναι τόσο άσχημη, που σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόθυμοι να βγουν να πουλήσουν πάγια. Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εθνική με τον Αστέρα Βουλιαγμένη, η χρηματιστηριακή αξία του οποίου υπολογίζεται κάτω από τα 130 εκατ. ευρώ, όταν το Ξενοδοχείο “φιλέτο” στον Λαιμό μπορεί να αγγίξει τριπλάσια τιμή.

Η μετοχή της Εθνικής πάντως, κάνει πράξεις κάτω από τα 4 ευρώ με όγκο 3,3 εκατ. τεμαχίων. Στα 0,69 υποχωρεί η Πειραιώς με 1,2 εκατ. τεμάχια, στα 2,56 ευρώ υποχωρεί η Alpha με 1,1 εκατ. τεμάχια και κατά 4,35% υποχωρεί η Eurobank, στα 2,20 ευρώ. Στα ιστορικά χαμηλά των 0,33 ευρώ υποχωρεί η MIG, τo ίδιο ισχύει και για την ΔΕΗ που βλέπει πια τα 5,78 ευρώ, για τον ΟΠΑΠ τα 8,76 και για τον ΟΤΕ τα 4,14 ευρώ.

Οι πωλητές έχουν διευρύνει την γκάμα των ρευστοποιήσεων περιλαμβάνοντας πια των Μυτιληναίο, την Jumboτην ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Aegean κ.ά. Oι συναλλαγές προβληματίζουν γιατί είναι αυξημένες, στα 41,3 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί το short selling για δύο μέρες.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 09 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.