ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποίηση στο ΧΑ

12:51 - 18 Ιουλ 2006 | Σχόλια Αγοράς
Aνοδικά άνοιξε η Σοφοκλέους καθώς η χθεσινή βίαιη πτώση έχει φέρει σε λογική αποτίμηση τις μετοχές. Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν γυρίσει, όμως, σε αρνητικό πρόσημο παρά τη σταθεροποιητική τάση που εμφάνισαν κατά την έναρξη των συνεδριάσεων τους.

Ο γενικός δείκτης κινείται στις 3.524,39 σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 0,50% με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στις 17,115 εκατ. ευρώ. Από αυτά 6,7 εκατ. ευρώ αφορούν πακέτο 240.000 μετοχών στην Εθνική τράπεζα.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο σαραντάρης και ακολουθεί ο FTSE 20 που κινείται παρόμοια με τον τραπεζικό δείκτη, αντίθετα η δείκτης της μικρής κεφαλαιποίησης παρουσιάζει οριακή υποχώρηση.


Γενικότερα παρατηρείται κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο, η οποία τροφοδοτείται εν όψει της ολοκλήρωσης στις 25 Ιουλίου της διαδικασίας υποβολής προσφορών για την Εμπορική Επιπλέον τα επιχειρηματικά σχέδια της ΑΤΕbank αλλά και οι διεργασίες για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας καλλιεργούν προσδοκίες. 


Η σταθεροποίηση της αγοράς ήταν αναμενόμενη από τους χρηματιστηριακούς παράγοντες, οι οποίοι, όμως, συνδέουν άμεσα την πορεία του ελληνικού ΧΑ με αυτή των ευρωπαϊκών αγορών που έχουν γυρίσει τώρα σε αρνητικό έδαφος.

Η πτώση αποδίδεται στην υποχώρηση του μαύρου χρυσού που οδηγεί χαμηλότερα τις ενεργειακές μετοχές. Αντίθετα οι χημικές βιομηχανίες, όπως η BASF, υποδέχονται με κέρδη την είδηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.