ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Δεν αλλάζει, βουλιάζει"

13:58 - 11 Αυγ 2011 | Σχόλια Αγοράς
"Δεν αλλάζει, βουλιάζει"
(upd) Σε επίπεδα 1996 το Χ.Α.

Όλο και πιο χαμηλά βυθίζεται ο γενικός δείκτης του Χ.Α. σε μία συνεδρίαση που η απαξίωση και η έλλειψη ενδιαφέροντος έχουν την τιμητική τους. Οι συναλλαγές μόλις που ξεπερνούν τα 43εκατ. ευρώ, έπειτα από περίπου 5, ωρών συνεδρίασης. Τόσο ευμετάβλητη είναι η αγορά που η διακύμανση του γενικού δείκτη αγγίζει το 3,37%. Με εντολές μόλις λίγων τεμαχίων μπορεί να αλλάξει το κλίμα, σχολιάζουν χρηματιστές, που θεωρούν ότι η ανησυχία κορυφώνεται. Κορυφώνεται γιατί υπάρχει μεγάλη ανησυχία για βαθιά ύφεση.

Τα στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα είναι αποκαρδιωτικά, αγγίζοντας το 16,6%, επίπεδα πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα. Η συμμετοχή για το rollover είναι η μικρή, οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών εκτιμάται ότι θα γίνουν σε ιδιαίτερα χαμηλές αποτιμήσεις, πιο χαμηλά και από τα τωρινά επίπεδα και ο βραχνάς της Blackrock εκτιμάται ότι θα αλλάξει τις ισορροπίες στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Ταυτόχρονα, τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών στο Χρηματιστήριο απαξιώνονται, που σημαίνει ότι δυσκολεύει το έργο τους να πουλήσουν πάγια σε καλές τιμές. Αυτά, κάνουν ζημιά στον κλάδο, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, με τη μετοχή της Εθνικής να υποχωρεί πάνω από 3%, στα 3,96 ευρώ και με όγκο 4,7 εκατ. τεμαχίων.

Πτώση στα 2,20 ευρώ για τη Eurobank, ενώ στο κόκκινο πέρασε και η Alpha,  που υποχωρεί σχεδόν κατά 2% στα 2,55 ευρώ. Αμετάβλητη η Πειραιώς, στα 0,69 ευρώ. Κατά τα άλλα, απώλειες καταγράφει ο Μυτιληναίος πάνω από 1%, στα 3,76 ευρώ, στα 4,30 ευρώ υποχωρεί ο ΟΤΕ, στα 5,79 ανακάμπτει οριακά η ΔΕΗ και στα 9,25 ευρώ υποχωρεί η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:16 - 11 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.