ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολύ σκληρές για να... διασπαστούν οι 1.000 μονάδες!

17:44 - 12 Αυγ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Πολύ σκληρές για να... διασπαστούν οι 1.000 μονάδες!
Πτώση 30% από την αρχή του χρόνου το Χ.Α.

Μέχρι τις 998 μονάδες έφτασε ο γενικός δείκτης του Χ.Α. σε μία συνεδρίαση χαμηλών τόνων, αφενός εξαιτίας της επιφυλακτικότητας των επενδυτών, αφετέρου λόγω της... χαλαρότητας των ημερών. Η συμμετοχή ήταν μικρή, με τον τζίρο στα 54 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα (Coca Cola και ΕΤΕ), που σημαίνει ότι ο καθαρός τζίρος διαμορφώθηκε κοντά στα 46 εκατ. ευρώ... Παρά το θετικό πρόσημο της αγοράς την Παρασκευή, οι απώλειες ήταν μεγάλες σε εβδομαδιαία βάση, αγγίζοντας το 6,67%. Από την αρχή του χρόνου δε, οι απώλειες προσεγγίζουν το 30%, με την αγορά να βρίσκεται σε διαρκή πτώση, με μερικές αναλαμπές στο μεσοδιάστημα, από τις 4 Ιουλίου.

Οι εντολές αγορών που βγήκαν σε μεμωνομένα χαρτιά δεν είναι ικανές ν' αλλάξουν την ψυχολογία κυρίως γιατί, α) δεν ακολούθησαν οι τράπεζες, β) ο χαμηλός τζίρος δεν πείθει ότι υπάρχει δυναμική. Παρά την απαγόρευση του short selling, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, οι πωλητές δεν έχουν πρόβλημα, αναφέρουν χρηματιστές, να πουλήσουν παραδοσιακές τους θέσεις, κάτι που ούτως ή άλλως συμβαίνει σε μετοχές του 20άρη και ειδικά στις τράπεζες. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα η διαδικασία του rollover, κάτι που αναμένεται τελικά να πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ η έλευση της Blackrock δεν παύει να ανησυχεί τους τραπεζίτες ως προς το αποτέλεσμα του ελέγχου της, που σημαίνει ότι μπορεί να απαιτηθεί νέα ενίσχυση για την βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειάς τους. Με δεδομένο ότι οι τιμές των μετοχών έχουν κατρακυλήσει αισθητά είναι απορίας άξιο σε ποιες αποτιμήσεις θα γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

Επιστροφή πάνω από τα 15 ευρώ για την Coca Cola, παρά την υποβάθμισή της από την JP Morgan. Κέρδη 3,36% για την Κύπρου, στο 1,23 και με όγκο 1,7 εκατ. τεμάχια, 3,22% για τον Μυτιληναίο, στα 3,85 ευρώ και όγκο 168 χιλιάδων τεμαχίων. Με 61 χιλιάδες τεμάχια, η μετοχή της Motor Oilενισχύθηκε πάνω από τα 6 ευρώ καταγράφοντας άνοδο 5,07%. Κλείσιμο κάτω από τα 4 ευρώ και πάλι για την ΕΤΕ παρά το θετικό πρόσημο, στα 0,71 ευρώ για την Πειραιώς και αμετάβλητη στα 2,24 ευρώ παρέμεινε η Eurobank. Κλείσιμο στα 2,59 και οριακές απώλειες κατέγραψε η Alpha με τον όγκο συναλλαγών να μην πλησιάζει καν το 1 εκατ. τεμάχια. Νέα πτώση για τη ΔΕΗ, στα 5,85 ευρώ, σε αντίθεση με τον ΟΠΑΠ που ενισχύθηκε λίγο πάνω από 2%, στα 9,70 ευρώ, διακινώντας 819 χιλιάδες τεμάχια.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:00 - 12 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.