ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι στη Wall μετά από πτωτικό σερί 4 εβδομάδων - "Γκαζώνει" και η Ευρώπη

16:35 - 22 Αυγ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Με κέρδη άνω του 2% ο Nasdaq, μία ανάσα πριν το +3% ο cac. Ανηφόρισε και ο dax.
Ράλι υψηλών προδιαγραφών σημειώνεται αυτή την ώρα στο ταμπλό της Wall Street, με το δείκτη Nasdaq να καταγράφει άνοδο της τάξεως άνω του 2%.

'Υστερα από πτωτικές διαδοχικές συνεδριάσεις τεσσάρων εβδομάδων, το αμερικάνικο χρηματιστήριο άνοιξε "αυλαία" στις επάλξεις, με κέρδη που ξεπερνούν τα αναμενόμενα των futures.

Ειδικότερα, ο Dow Jones αν και επιμένει κάτω των 11.000 μονάδων, και συγκεκριμένα στις 10.999 μονάδες αυξάνεται κατά 1,61%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 2,13% στις 2.390 μονάδες και τέλος, ο S&P 500 κερδίζει κατά 1,86% στις 1.144 μονάδες.

Κινητήριος μοχλός του σημερινού ανοδικού ξεσπάσματος η Fed και οι πληροφορίες ότι ετοιμάζει νέες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάκαμψης της αμερικάνικης οικονομίας.

Στο μεταξύ, τα βλέμματα στραμμένα σε μία σειρά νέων στοιχείων για την αντοχή της αμερικανικής οικονομίας.  Αύριο Τρίτη θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων των αμερικάνικων κατοικιών, ενώ την Τετάρτη των διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Κάθε Πέμπτη ως είθισται δίνεται στην δημοσιότητα η εβδομαδιαία πορεία των αιτήσεων για επιδόματα εργασίας, ενώ οι πλέον δεικτοβαρείς ειδήσεις θα έλθουν την Παρασκευή όταν θα έχει γνωστοποιηθεί η τάση του αμερικάνικου ΑΕΠ και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Σημειωτέον, ότι την Παρασκευή μιλάει και ο Μπερνάκι στο ετήσιο δείπνο των τραπεζιτών.

Την ίδια στιγμή, "γκαζώνουν" στα κέρδη οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Ειδικότερα, στο Λονδίνο, ο δείκτης ftse 100 κινείται ανοδικά κατά 2,24% στις 5.153 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης cac 40 αυξάνεται κατά 2,97% στις 3.06 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης dax ενισχύεταο κατά 1,74% στις 3.575 μονάδες.

Επενδυτικό κομφούζιο επικρατεί στις σημερινές χρηματιστηρικές συναλλαγές, σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα, όπου οι traders έλειπαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές...

Οι επενδυτές σύσσωμοι αγοράζουν τραπεζικές και πετρελαικές μετοχές, γεγονός που έχει να καταγραφεί καιρό στα διεθνή ταμπλό, αφού λίγο νωρίτερα η Credit Agricole "φούλαρε" με καύσιμα +2,6%. Ξεχωρίζει και η BO με κέρδη 2%, λόγω του ξεκαθαρίσματος στο πετρελαϊκό τοπίο με το "τέλος εποχής" Καντάφι.

Και όλα αυτά ενώ άνοιξε ξανά ο Ασκός του Αιώλου για την ελληνική χρεοκοπία, με Moodys και S&P να προειδοποιούν ότι η ελληνική πτώχεση κοντοζυγώνει και μάλιστα καταφθάνει εντός του 2011, ενώ παράλληλα, έρευνες τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση ενδεχομένου χρεοκοπίας στην ευρωπεριφέρεια, με πιθανότητες της τάξεως του 80%.

Σταρούλα Μαλαίνου



Τελευταία τροποποίηση στις 17:46 - 22 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.