ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από χαμηλά... στα υψηλά οι ασιατικές αγορές!

08:44 - 23 Αυγ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Στις επάλξεις το Χρηματιστήριο του Τόκιο έπειτα από τα χαμηλά 5 μηνών.
Κέρδη ύστερα από πτωτικές διαδοχικές συνεδριάσεις τεσσάρων εβδομάδων κατέγραψαν στις σημερινές πρωινές χρηματιστηριακές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές, στο πλαίσιο της συνολικής ανάκαμψης των διεθνών χρηματιστηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανοδικά έκλεισαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας τόσο οι ευρωαγορές όσο και οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street.

Το Χρηματιστήριο του Τόκιο επανήλθε σε ανοδική τροχιά, έπειτα από την "κατρακύλα" σε χαμηλό πέντε μηνών, με τους επενδυτές, ωστόσο, να κρατούν μικρό καλάθι, και να συσσωρεύονται στο χρυσό.

Πιο αναλυτικά, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei τερμάτισε με κέρδη της τάξεως του 0,74% στις 8.694 μονάδες, ενώ ο Topix αυξήθηκε κατά 0,8% στις 7.489 μονάδες.

Νέο ρεκόρ κατέγραψε σήμερα το πρωί η τιμή του χρυσού στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ ξεπερνώντας το όριο των 1.900 δολαρίων ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η τιμή του χρυσού συνεχίζει την ανοδική της πορεία εδώ και πολλές ημέρες, προσελκύοντας τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον αραβικό κόσμο.

Γύρω στις 03:30 GMT η τιμή του χρυσού έφθασε στα 1.914,50 δολάρια ανά ουγγιά.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.