ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδος στο ΧΑ ξύλο στην Εμπορική

12:41 - 19 Ιουλ 2006 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδικά άνοιξε η Σοφοκλέους με τη μετοχή της Εμπορικής να βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά τις χθεσινές αιτιάσεις της Τράπεζας Κύπρου για το ασφαλιστικό. Ετσι η μετοχή της Εμπορικής ξεκίνησε με μεγάλη πτώση σε αντίθεση με αυτή της Τράπεζας Κύπρου.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p>Εν τω μεταξύ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σημειώνεται στη μικρή κεφαλαιοποίηση ενώ είναι σημαντικά περισσότερες οι μετοχές που βρίσκονται σε άνοδο σε σχέση με τις πτωτικές.


 H Εμπορική αυτή την ώρα χάνει 4,60% ενώ η Τράπεζα Κύπρου αποκομίζει κέρδη πάνω από 7%.

Την ίδια ώρα ο γενικός δείκτης κινείται στις 3.568,18 σημειώνοντας άνοδο 0,42% με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 17,052 εκατ. ευρώ.

Η άνοδος είναι ευρύτερη με 107 μετοχές να κινούνται ανοδικά και μόνον 20 καθοδικά.

Σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει ο σαραντάρης, της τάξης του 2,20%, ακολουθεί ο μικρός με άνοδο 0,97% και τέλος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης με μόλις 0,13%. Ο τραπεζικός δείκτης κινείται κατά  0,76% υψηλότερα και ο αντίστοιχος των τηλεπικοινωνιών κατά 0,70%.


Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών πραγματοποιείται στη μετοχή της Κύπρου και στη συνέχεια της Εμπορικής, ενώ και στις άλλες τράπεζες, όπως της Αττικής, Εθνικής και Πειραιώς, σημειώνεται μεγάλος όγκος. Επίσης κινητικότητα σημειώνεται και στη μετοχή της ΑΕΓΕΚ, της ΛΑΝΝΕΤ και ΑΛΤΕΚ.

Σε άνοδο έρχεται πρώτη η Π.Γ.Νίκας μετά την προαιρετική δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών της από την GCI Food Enterprises έναντι τιμήματος 6 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή κερδίζει αυτή την ώρα 19,92%..

</o:p>
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.