ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια σπίθα αρκεί

16:56 - 25 Αυγ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Στο έλεος φημών έχουν παραδοθεί Wall και ευρωαγορές.
Στο έλεος φημών για την απαγόρευση του short selling στη Γερμανία έχει παραδοθεί η Wall σβήνοντας τα αρχικά της κέρδη.

Εν αμφιβόλω έθεταν οι κακές γλώσσες και την πιστοληπτική της ικανότητα ωστόσο σύσσωμοι οι τρεις οίκοι επιβεβαιώσαν το ΑΑΑ της Γερμανίας.

Νωρίτερα, σε..χλιαρό πράσινο άνοιξε την αυλαία η Wall, καθώς παρά την βουτιά που σημειώνουν οι μετοχές του διασημότερου “μήλου” μετά την απόφαση του Στιβ Τζομπς να αποχωρήσει από το “τιμόνι” της εταιρείας που ανέστησε και οδήγησε στην κορυφή, η είδηση ότι ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην αμερικάνικη οικονομία επενδύοντας 5 δισ. δολ. στην Bank of America αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα.

Ο Dow υποχωρεί αυτή την ώρα 1,13% στις 11.393 μονάδες, ο Nasdaq χάνει στο 1,36% και ο S&P υποχωρεί 1,07% στις 1.165 μονάδες.

Στα μάκρο, αιφνίδια μεν, περιορισμένη δε ήταν η αύξηση που σημείωσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

Ευρωαγορές

Αν οι φήμες έχουν φτάσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου οι ευρωαγορές βυθίστηκαν σε βέρτιγκο εν ριπή οφθαλμού.

Ειδικότερα, στα ταμπλό, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 1,67% στις 5.119 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί 0,98% στις 3.109 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,08 % στις 5.563 μονάδες.
Ες αύριον αναμένονται τα σπουδαία γύρω από το ξεκαθάρισμα του τοπίου γύρω από το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα, με την τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσουν οι υπ. Οικ της Ευρωζώνης.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η έκθεση της Credit Agricole στην Ελλάδα στοίχισε στην τράπεζα πτώση της τάξεως του 10,6% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 339 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο του αναμενομένου, αφού οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα μειωμένα κέρδη στα 193,3 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η έκθεση της Credit Agricole στην Ελλάδα, είτε λόγω των αποτελεσμάτων της Emporiki είτε λόγω της έκθεσης σε κρατικά ομόλογα που υπόκεινται σε haircut, ανέρχεται στα 850 εκατ. ευρώ.

Στα 476 εκατ. δολ., ή 36 σεντς ανά μετοχή, από 123 εκατ. δολ., ή 9 σεντς ανά μετοχή ανήλθαν τα κέρδη της Applied Materials, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση διαμορφώθηκαν στα 35 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν άνοδο στα 2,8 δισ. δολ. από 2,5 δισ. δολ. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη ανά μετοχή στα 33 σεντς και τα έσοδα στα 2,7 δισ. δολ.

Δημήτρης Κώτσος

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 25 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.