ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 4 στα 4 έκαναν οι ασιατικές αγορές

08:50 - 30 Αυγ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη και για τη Wall.
Πρασίνισαν σήμερα για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση οι κυριότερες ασιατικές αγορές, παίρνοντας το μπαλάκι από Wall και ευρωαγορές που σημείωσαν χθες σημαντικά κέρδη.

Αναλυτές θεωρούν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την ιδιωτική κατανάλωση στις ΗΠΑ ως το “κερασάκι στην τούρτα”, καθώς ως γνωστόν η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας έκανε την εμφάνιση της ήδη από την Παρασκευή με την ομιλία του επικεφαλής της Fed Μπεν Μπερνάνκι.

Την ίδια ώρα, σημαντικά κέρδη σημείωσε ο τραπεζικός κλάδος, ακολουθώντας αντίστοιχα κέρδη που πυροδότησε χθες η είδηση του megadeal Eurobank και Alpha.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε κέρδη κοντά στο 1,3%, ο Hang Seng βρέθηκε στο +2,2%, ο κινέζικος Shanghai Composite κέρδισε 0,67%, ο Kospi σκαρφάλωσε 0,9% και ο αυστραλιανός S&P έκλεισε επίσης στα πράσινα στο +0,3%

Με κέρδη που ξεπέρασαν το 2% έκλεισαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικάνικοι δείκτες, με τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ το μήνα Ιούλιο να δίνουν ώθηση σε υψηλά επίπεδα. Οι δηλώσεις του προέδρου της Fed, κ. Μπεν Μπερνάνκι στο Jackson Hole την περασμένη Παρασκευή ανέβασαν περισσότερο τον πήχη στο αμερικάνικο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones κινήθηκε ανοδικά κατά 2,26% στις 11.539 μονάδες, ο Nasdaq αυξήθηκε κατά 3,31% στις 2.562 μονάδες και τέλος, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,83% στις 1.210 μονάδες.

Δημήτρης Κώτσος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.