ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεργία και Ελλάδα ρίχνουν τα ξένα χρηματιστήρια

16:49 - 02 Σεπ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Μεγάλη βουτιά σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Tα κακά μαντάτα για την ανεργία στις ΗΠΑ αποτελούν τον βασικότερο λόγο και αιτία για την πτώση των αμρικανικών δεικτών. Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,89% στις 11.276 μονάδες, ο Nasdaq κατά 1,93%, στις 1.180 μονάδες και ο S&P  κατά 1,7%, στις 2.502 μονάδες. Τα φίδια "έζωσαν" πρωι πρωί τους traders στο άκουσμα της είδησης για την διακοπή των ελληνικών συνομιλιών με την Τρόικα που άφηνε στον αέρα την εκταμίευση της έκτης δόσης, με πηγή της τρόικας, μάλιστα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, να μη δεσμεύεται ότι η επόμενη δόση του δανείου θα εγκριθεί.

Όπως είναι φυσικό τα ευρωπαϊκά ταμπλό "κοκκίνισαν" και παραμένουν αυτή την ώρα σε βαθιά κόκκινη απόχρωση, παρά την ελαφριά ανακούφιση που προκάλεσε η διάψευση από πλευράς του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και της Τρόικας πως επήλθε "ρήξη" και διακοπή των συνομιλιών.

Στο Λονδίνο ο FTSE υποχωρεί 1,78% στις 5.322 μονάδες, ο γάλλος CAC καταγράφει απώλειες 2,56% ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη για άλλη μια φορά “έγειρε” στο -2,78%.

Τις ανησυχίες επιτείνει η μέχρι στιγμής απροθυμία των εθελοντών πιστωτών να συμμετέχουν στον απαιτούμενο βαθμό στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI, αλλά και το double dip που αχνά αχνά κάνει την εμφάνιση του στον ορίζοντα...

Βαρίδι αποτελεί ο τραπεζικός κλάδος με την Deutsche Bank να υποχωρεί 4%, μετά από την βαρύγδουπη είδηση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτίθεται να μηνύσει τραπεζικούς κολοσσούς για την εμπλοκή τους στο ζήτημα της φούσκας των ακινήτων που οδήγησε στο ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.