ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XA: Αναμένεται διατήρηση του θετικού προσήμου

10:01 - 08 Σεπ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Λόγω επίσπευσης των χρονοδιαγραμμάτων από την κυβέρνηση.
Διατήρηση το θετικού προσήμου, αλλά και υψηλή μεταβλητότητα αναμένουν για τη σημερινή συνεδρίαση οι χρηματιστηριακές. Δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και να... κυβερνήσει, ανακοινώνοντας μέτρα και μάλιστα επισπεύδοντας τα χρονοδιαγράμματα των προγραμμάτων, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά άλλαξε τάση στις συναλλαγές της Τετάρτης.

Με το γενικό δείκτη να κλείνει χθες με κέρδη πάνω από 7% και με τους ξένους να κρίνουν τα μέτρα λιτότητας του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου τη ελληνικής κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου "σκληρά, αλλά αναγκαία", οι χρηματιστηριακές προεξοφλούν θετικό άνοιγμα και για σήμερα.

Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα παραμένει στο επίκεντρο, καθώς σήμερα επιστρέφει η τρόικα, προκειμένου να κλείσει τον προϋπλογισμό του 2011. Τεχνικό κλιμάκιο θα συναντηθεί με το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το τεχνικό σκέλος.

Εν μέσω της κρίσιμης αυτής συνάντησης, το ΧΑ ενδέχεται και να παρουσιάσει υψηλή μεταβλητότητα, καθώς οι τροικανοί καταφθάνουν στην Αθήνα, έχοντας διαπιστώσει μεγάλες αποκλίσεις στόχων και αποτελεσμάτων τόσο ως προς το σκέλος των εσόδων όσο κι επί των δαπανών του προυπολογισμού.

Με τους Ρεν και Ρομπέι να επεσημαίνουν ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να λαμβάνει και τις υπόλοιπες δόσεις του συνολικού δανείου της ΕΕ και του ΔΝΤ, μόνο ύστερα από το "πράσινο φως" των τροιακών, φήμες που κάνουν τον κύκλο της αγοράς κάνουν λόγο για πρόσθετα μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, τα οποία ζητά από την κυβέρνηση η τρόικα, κρίνοντας πως οι εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου δεν επαρκούν. Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες "φωτιά" είχαν πάρει τα δημοσιεύματα που ήθελαν την τρόικα να ασκεί ισχυρές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για επίσπευση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, καθώς και για επιβολή επιπλέον μέτρων - σοκ, τα οποία θα αφορούν περαιτέρω απολύσει στο δημόσιο τομέα και περικοπές δαπανών.

Στο μεταξύ, σημερινό δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι έρχονται μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και περικοπές άνευ προηγουμένου, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να ισορροπήσει τις μαγάλες αποκλίσεις στον προϋπολογισμό.

Ενώ την ίδια στιγμή, ο Γερμανός ΥΠΟΚ, κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και για να λάβει την 6η δόση θα πρέοει να τηρήσει όλες τις υποσχέσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 7.98% στις 928 μονάδες και με τον τζίρο στα 57 εκατ. ευρώ.

Τι εκτιμούν οι χρηματιστηριακές

Marfin
Αναμένεται υψηλή μεταβλητότητα, αλλά και διατήρηση του θετικού προσήμου, με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Eurobank
Η αγορά θα ανοίξει με ανοδική εκκίνηση, διατηρώντας τα κέρδη της Τετάρτης.

Στ. Μαλαίνου
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 10:20 - 08 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.