ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Ίδιο κλίμα...

09:38 - 09 Σεπ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Αναμένουν για τη σημερινή συνεδρίαση οι χρηματιστηριακές...
Απουσία ξένου ενδιαφέροντος, έλλειψη "στηρίγματος", χαμηλός όγκος συναλλαγών και διατήρηση του αρνητικού κλίματος, είναι τα χαρακτηριστικά που προβλέπουν για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας του ΧΑ, οι χρηματιστηριακές, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς τους.

Παράγοντες της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς αναφέρουν ότι το "πάρτι", που προκάλεσαν στο ταμπλό οι εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, κράτησε μόνο μία μέρα. Και αυτό γιατί η τρόικα επέστερεψε στην Αθήνα για να μας υπενθυμίσει ότι οι ανακοινώσεις μέτρων της κυβέρνησης δεν επαρκούν, καθώς, όπως είχαν προειδοποιήσει, βίαιη συρρίκνωση της τάξεως του 7,3% σημείωσε το ελληνικό ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με την ανεργία στο 16%.

Οι παραπάνω παράγοντες κατέστησαν αρνητικοί για την πορεία του ΧΑ στις συναλλαγές της Πέμπτης και θα συνεχίσουν και την Παρασκευή να αποτελούν τον "τροχοπέδη" στην ουσιαστική ανάκαμψη του γενικού δείκτη, σύμφωνα με τις ΑΧΕ.

Το "βλέμμα" της αγοράς στο Λονδίνο και στο 6ο Roadshow του ΧΑ, όπου σήμερα θα γίνει κοινή παρουσίαση των Alpha - Eurobank, ενώ είχε προγραμματιστεί οι δύο τραπεζικοί κολοσσοί να κάνουν ξεχωριστές παρουσιάσεις. Όπως αναφέρει το "R", το παρασκήνιο από το Λονδίνο καταδεικνύει την επιθυμία των ξένων να μπουν στο ΧΑ, αλλά με το οικονομικό περιβάλλον να μην τους το επιτρέπει. Οι πιέσεις από την τρόικα για επίσπευση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, για πρόσθετα μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ και για τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει δώσει η Ελλάδα, αποτελούν και τις προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της εκταμίευσης της 6ης δόσης του ελληνικού δανείου...

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με πτώση της τάξεως του 4,59% στις 886 μονάδες και με τον τζίρο και πάλι "αστείο", μόλις στα 51 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ:

Marfin
Το κλίμα στην εγχώρια αγορά, αλλά και στην Ευρώπη δεν μπορεί να στηρίξει το ΧΑ, ώστε να παρατηρηθεί αλλαγή ουσιαστικής τάσης στο ταμπλό.

Eurobank
Θεωρούμε ότι η αγορά θα παραμείνει στα "τραγικά επίπεδα" των τελευταίων συνεδριάσεων.

Euroxx
Για σήμερα αναμένεται ο Γενικός Δείκτης να ανακάμψει ύστερα από την χθεσινή υποαπόδοση.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 09:57 - 09 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.