ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XA: Οι πιέσεις συνεχίζονται...

09:43 - 12 Σεπ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Εκτιμούν οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση.
"Ποδαρικό" με θετικό πρόσημο, εκτιμούν για την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι χρηματιστηριακές, όπως αναφέρουν στο πρωινό σχόλιο αγοράς. Ωστόσο, όπως τονίζουν, παρά τους "τολμηρούς" δημοσιονομικούς στόχους, που εξήγγειλε χθες στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά παραμένει υπό ισχυρές πιέσεις.

Πιέσεις ασκούν οι ολοένα και περισσότερες "φωνές" υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας ή οι ξένοι που στοιχηματίζουν ότι η πτώχευση για την Ελλάδα είναι δεδομένη. Εξαλλου, οι "κακές γλώσσες" εκ εξωτερικού διέρρεαν ότι έρχεται το τέλος του ευρώ για τη χώρα μας εντός του Σαββατοκύριακου, που μόλις πέρασε.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως, τόνισε στις δηλώσεις του, ότι η Ελλάδα θα βγει στο 'ξέφωτο" από το Μάρτιο του 2012, δήλωση, η οποία σε συνδυασμό με το πρωτογενές πλεόνασμα που εκτιμά ότι βρίσκεται στα "σκαριά" ενδχομένως και να αποτελέσουν τους θετικούς παράγοντες της ανοδικής εκκίνησης του γενικού δείκτη στις σημερινές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου. Πόσο μάλλον, όταν ο κ. Όλι Ρεν εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ως προς την ολοκλήρωση των δημοσιονομικών της στόχων.

Το "βλέμμα" της αγοράς στη συνάντηση Μέρκελ - Μπαρόζο, κατά την οποία το ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της "ατζέντας" των μεταξύ τους συζητήσεων.

Εκτιμήσεις των ΑΧΕ

Marfin
Oι φήμες που κάνουν τον κύκλο των διεθνών μέσων ενημέρωσης περί ελληνικής χρεοκοπίας θα εντείνουν τις πιέσεις για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Eurobank
Δεν αποκλείεται το θετικό πρόσημο για το γενικό δείκτη του ΧΑ δεδομένων των δημοσιονομικών στόχων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, προκειμένου να "αφανιστούν" οι αποκκλίσεις στον προϋπολογισμό.

Εuroxx
Για σήμερα αναμένεται ο Γενικός Δείκτης να ανοίξει με αρνητικό πρόσημο, σε μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 10:04 - 12 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.