ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Στο επίκεντρο η τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου - Μέρκελ - Σαρκοζί

09:40 - 14 Σεπ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδικό άνοιγμα εκτιμούν οι χρηματιστηριακές.
Οι "προβολείς" στραμμένοι στην τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου - Μέρκελ - Σαρκοζί... και η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά περιμένει στο "ακουστικό της" για να ακούσει τις προτάσεις του γαλλογερμανικού άξονα για την αντμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωπεριφέρεια, με τους δύο ηγέτες να δηλώνουν χθες ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για την ασφάλεια του ευρώ.

Εντός ενός τέτοιου κλίματος και ενώ η Γερμανία με τη "σιδηρά της κυρία" Άνγκελα Μέρκελ ολοένα και "μαζεύεται", εκεί που ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία "οργίαζαν" 'οτι θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες για την Ελλάδα και ότι προετοιμάζει το έδαφος για την ελληνική χρεοκοπία, εκεί η Γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει ότι θέλει να αποτρέψει την πτώχευση της χώρας, με το Ρέσλερ να θέλει την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης, οι χρηματιστηριακές εκτιμούν ανοδικό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη τηλεδιάσκεψη προέκυψε, ύστερα από την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου, κ. Μπαράκ Ομπάμα το πρωί της Τρίτης, ενώ και η συμμετοχή του Τίμοθι Γκάιτνερ στο Ecofin των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή στο Βότλαβ της Πολωνίας παίζει το δικό της ρόλο...

Κατά τα άλλα, το φάσμα της χρεοκοπίας που αντιμετωπίζει η χώρα έχει προκαλέσει νευρικότητα σε όλες τις μεγάλες οικονομίες της γης, γεγονός που εντείνει το άγχος, τις ανησυχίες και σαφώς επιφυλακτικότητα των επενδυτών...

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός δείκτης του ΧΑ τερμάτισε τη συνεδρίαση της Τρίτης με οριακή πτ'ωση της τάξεως του 0,51% στις 843 μονάδες και με τον τζίρο μόλις στα 60 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ

Marfin
Η τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου - Μέρκελ- Σαρκοζί, προκειμένου να βρεθεί λύση ενάντια στην ελληνική κρίση, έτσι ώστε να αποφευχθεί το "ντόμινο" των αγορών, ενδέχεται να αποτελέσει σημαντική στήριξη στο ΧΑ.

Euroxx
Για σήμερα αναμένεται o Γενικός Δείκτης να ανοίξει με θετικό πρόσημο, εν αναμονή θετικών ειδήσεων από την επικείμενη  τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]


Τελευταία τροποποίηση στις 10:05 - 14 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.