ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XΑ: Αναμένεται διατήρηση του θετικού προσήμου...

09:46 - 15 Σεπ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Μετά τις δηλώσεις του γαλλογερμανικού άξονα.
Διατήρηση του θετικού προσήμου "βλέπουν" για το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης οι χρηματιστηριακές, επικαλούμενες τις δηλώσεις των δύο ηγετών του γαλλογερμανικού άξονα, κυρίας Άνγκελα Μέρκελ και κ. Νικολά Σαρκοζί ότι κοινή τους επιθυμία αποτελεί η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή και η ελληνική πλευρά επανέλαβε τη δέσμευσή της για την τήρηση όλων όσων έχει συμφωνηθεί.

Από την άλλη, ωστόσο, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, φόβοι και ανησυχίες για την απο δω και στο εξής στάση των Ευρωπαίων αρχηγών, ενόψει του αυριανού Ecofin στο Βότσλαβ της Πολωνίας, με την έκτακτη συμμετοχή του Τίμοθι Γκάιτνερ, παραμένουν στο επίκεντρο της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, αφού αυτή την εβδομάδα η χρεοκοπία "έπαιζε" σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου, ως προεξοφλημένο γεγονός.

Σύμφωνα με τους χρηματιστές, το ζήτημα είναι η αποφασιστικότητα ήα αντίστοιχα η αναποφασιστικότητα που θα επιδείξουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ως προς την επίλυση της ελληνικής κρίσης, σε περίπτωση που στο συμβούλιο της Πρασκευής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι αρχηγοί παρουσιαστούν με έντονο ενδιαφέρον για τη διάσωση της χώρας...

Το κλίμα ίσως "χαλάσει" η έκθεση της Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία έρχεται εκ νέου πιστωτική κρίση, η οποία μάλιστα θα λάβει διαστάσεις συστημικής κρίσης, καθώς θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές και χώρες, με "στόχαστρο" τις τράπεζες και το χρηματοοικονομικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης με κέρδη της τάξεως του 1,67% στις 857 μονάδες και με τον τζίρο στα 62 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ

Marfin
O γενικός δείκτης του ΧΑ θα ανοίξει σε θετικό έδαφος, έπειτα από την ανάκαμψη του Dow και των ασιατικών αγορών.

Euroxx
Για σήμερα αναμένεται o Γενικός Δείκτης να ανοίξει με θετικό πρόσημο, σε μία συνεδρίαση με μεγάλη μεταβλητότητα και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Eurobank
Προβλέπεται διατήρηση των ανοδικών τάσεων, ωστόσο, η αγορά παραμένει επιφυλακτική.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 10:05 - 15 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.