ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XA: Δεν αποκλείεται ανοδική αντίδραση

09:44 - 21 Σεπ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Στον απόηχο των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας.
Αν και κάνουν λόγο για "αδύναμο σφυγμό", ωστόσο, οι χρηματιστηριακές δεν αποκλείουν ανοδική αντίδραση για τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Όπως αναφέρουν, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα εξακολουθεί να κινείται σε "τεντωμένο σχοινί" μέχρι ότους οι διαπραγματεύσει της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα φτάσουν στο τέλος τους και μάλιστα με θετική έκβαση.

Συγκεριμένα, όπως υποστηρίζουν στο σημερινό σχόλιο αγοράς, όσο η εκταμίευση της έκτης δόσης του ελληνικού δανείου "αιωρείται" και οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτεί η τρόικα δεν εφαρμόζονται, τόσο η αγορά θα παραμένει υπό έντονες πιέσεις.

Σύμφωνα, πάντως, με χρηματιστές, παρόλο που χθες τρόικα και κυβέρνηση τα βρήκαν, με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αργά το βράδυ της Τρίτης να αναφέρει ότι οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014... οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και κρατούν στάση αναμονής μέχρι νεωτέρας, δηλαδή έως την επόμενη εβδομάδα, όπoυ οι τροικανοί... ξανάρχονται!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν χθες οι προβλέψεις - σοκ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο της έκθεσής του για την παγκόσμια οικονομία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, καθώς εκτιμά χρέος στο 189% και ανεργία στο 18% για τη χώρα μας. Ωστόσο, να σημειωθεί, ότι στέλεχος του Ταμείου δήλωσε χθες ότι οι "εκτιμήσεις για διάσπαση της Ευρωζώνης είναι τρελές".

Μεγάλο ενδιαφέτον αναμένεται να συγκεντρωθεί σήμερα στον ΟΤΕ, καθώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ομίλου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στη διοίκηση του οργανισμού κατά τη μεταξύς τους συνάντηση. Οι προτάσεις επικεντρώνονται στη μείωση ωρών και όχι ημερών εργασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με πτώση της τάξεως του 0,71% στις 843 μονάδες και με τον τζίριο στα 43 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ

Marfin
Το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα βαίνουν καλώς και στον απόηχο της ελληνικής αισιοδοξίας για την εξασφάλιση της εκταμίευσης του ελληνικού δανείου, η επόμεη μέρα ίσως και να βρει το γενικό δείκτη στο "πράσινο".

Eurobank
Με "αδύναμο σφυγμό" θα εξακολουθεί να κινείται το ΧΑ εν αναμονής της αποσαφήνισης των απαιτήσεων της τρόικας και της εξσφαλισμένης 6ης δόσης.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 10:04 - 21 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.