ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rebound με οδηγό τις τράπεζες στην Ευρώπη - Ανησυχία στη Wall

16:53 - 05 Οκτ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Τραπεζική αντίδραση στο Χ.Α.
Διακυμάνσεις, παρά το θετικό πρόσημο παρατηρούνται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Ο λόγος της αντίδρασης συνδέεται με τη μεγάλη κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες στην Ευρώπη για την οικονομική διακυβέρνηση και βεβαίως για την περαιτέρω ενίσχυση των τραπεζών, έπειτα από τα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η γαλλοβελγική τράπεζα Dexia.

Όλα τα μεγάλα μέτωπα της ελληνικής οικονομίας παραμένουν ανοιχτά. Το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από το Δημόσιο είναι ανοιχτό για τον Νοέμβριο, αν τελικά δεν εκταμιευθεί η έκτη δόση, ενώ η κυβέρνηση ζυμώνεται εν αναμονή της αυριανής επίσκεψης Ρέσλερ, ο οποίος πιθανότατα κομίζει σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας.

Ο τραπεζικός κλάδος στο Χ.Α. αντιδρά, καταγράφοντας άνοδο 4,89%, με την Πειραιώς να ανακάμπτει κατά 11,11%, η Alpha 5,45%, η Eurobank 5,19%, η Alpha 5,45% και η Εθνική 4,19%. Εντολές αγορών έχουν βγει σε ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίο, στα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΗ, τον Τιτάνα, αν και ΟΠΑΠ, Coca Cola και Jumbo κινούνται σε αρνητικό πεδίο.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:36 - 05 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.