ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Με το βλέμμα στραμμένο σε Εμπορική, Τιτάνα και Πειραιώς

11:00 - 26 Ιουλ 2006 | Σχόλια Αγοράς
Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στη Σοφοκλέους, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, εν όψει της ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής και των οικονομικών αποτελεσμάτων του εξαμήνου της Πειραιώς και του Τιτάνα που θα ανακοινωθούν σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς. O ΓΔ αναμένεται να διατηρήσει τα πρόσφατα κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση, υπό την προϋπόθεση ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα κινηθούν ανοδικά.

Fortius Finance

To χαμηλό ενδιαφέρον των ξένων και εγχώριων χρηματοπιστωτικών οίκων και μη για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, το οποίο και πιστοποιήθηκε μετά τη λήξη της συνεδρίασης με την απουσία εκδήλωσης ανταγωνιστικής προσφοράς, δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά το ΧΑ στην τρέχουσα φάση. Από την άλλη όμως, η σημαντική άνοδος της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας συνεχίζει να μην ικανοποιεί, καθώς σε απόλυτα μεγέθη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Το ενδιαφέρον σήμερα εκτός από την πορεία των ξένων αγορών αναμένεται να στραφεί στην πορεία των μετοχών των Εμπορικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς και Τιτάνα (στις τελευταίες δύο λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 6μήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης σήμερα). Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα, με την τάση να δίνεται από τις δεικτοβαρείς μετοχές.


Eurobank Securities

Χθες ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε με κέρδη της τάξης του 1,48% στις 3.663 μονάδες, στο γενικότερο θετικό κλίμα των διεθνών αγορών. Για σήμερα περιμένουμε να επικρατήσουν σταθεροποιητικές τάσεις με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των εξελίξεων στην ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής και την πρώτη ροή των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Aspis Bank

Τα ικανοποιητικά κέρδη της AT&T σε συνδυασ΅ό ΅ε την υποχώρηση των τι΅ών του πετρελαίου, αντιστάθ΅ισαν τις απογοητευτικές ανακοινώσεις των κερδών των UPS και 3M, ΅ε αποτέλεσ΅α οια΅ερικανικοί δείκτες να κλείσουν σε θετικό έδαφος. Οι ευρωπαϊκές αγορές ανα΅ένεται να κινηθούν ανοδικά σή΅ερα. Ανάλογη τάση θεωρού΅ε ότι θα επικρατήσει και στην εγχώρια αγορά ΅ε τις τραπεζικές ΅ετοχές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Egnatia Finance

Αναμένουμε ότι ο ΓΔ θα διατηρήσει τα πρόσφατα κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση, υπό την προϋπόθεση ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα κινηθούν σήμερα ανοδικά. Οι επενδυτές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής και τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της Πειραιώς και του Τιτάνα που θα ανακοινωθούν σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Praxis International

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούμε ότι θα κινηθεί η αγορά κατά την σημερινή
συνεδρίαση, αφενός λόγω αναμονής των εξελίξεων στην Εμπορική Τράπεζα και
αφετέρου λόγω αναμονής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων Α' εξαμήνου των
εταιριών Τιτάν και Τράπεζας Πειραιώς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.