ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Ακόμη μία bear trap;

11:11 - 25 Οκτ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Μεταβλητότητα στην Ευρώπη.
Αναλαμπή για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με το γενικό δείκτη να ανακάμπτει στα επίπεδα των 760 μονάδων. Σύμφωνα με χρηματιστές, η αντίδραση αυτη είναι αντανακλαστική, είναι αμφίβολο αν θα κρατήσει και έχει να κάνει με τη χθεσινή απότομη πτώση της αγοράς.

Κανένα δεδομένο δεν έχει αλλάξει ως προς τα σχέδια της Ευρώπης για την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη κόντρα ανάμεσα στη Γερμανία και τους τραπεζίτες για το ύψος του κουρέματος με τους τελευταίους να ζητούν αυτό να πραγματοποιηθεί κάτω από το 60%.

Κέρδη 4% για την Εθνική και από 2% για την Άlpha και την Eurobank. Σε ένα περιβάλλον χαμηλού τζίρoυ που α γγίζει μόλις τα 7 εκατ. ευρώ. Σταθεροποιητικό είναι το κλ;iμα στην Ευρώπη με τους επεδυτές να κρατούν στάση αναμονής ενόψει των αυριανών εξελίξεων στη Σύνοδο Κορυφής.

Eυρωαγορές

Διακυμάνσεις, ρευστοποιήσεις και εναλλαγές προσήμων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης των ευρωπαικών χρηματιστηρίων. Οι ευρωπαικές αγορές κινούνται σε μεικτό έδαφος, με το Λονδίνο να διαπραγματεύεται μόνο στο "πράσινο", εν αναμονή της αυριανης Συνόφου Κορυφής, κατά την οποία θα δοθεί η τελεσίδικη λύση την ευρωπαική κρίση χρέους.

Παράλληλα, μεικτά "σινιάλα" κυριαρχούν στα εταιρικά αποτελέσματα, γεγονός το οποίο τροφοδοτεί με μεικτά μηνύματα την αγορά της Ευρώπης.

Αναλυτικότερα, στα ταμπλό, ο άγγλος ftse 100 αυξλανετα κατά 0,29% στις 5.564 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης cac 40 υποχωρεί κατά 0,29% στις 3.211 μοναδες και τέλος, ο γερμανός dax καταγράφει πτώση της τάξεως του 0,02% στις 6.054 μονάδες.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, "βουτιά" της τάξεως του 39% κατέγραψαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της UBS, της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας, μετά από την καταγραφή ζημιών 2,3 δισ. δολαρίων εξαιτίας παράνομου trading τον προηγούμενο μήνα. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1,02 δισ. ελβετικά φράγκα (1,16 δισ. δολάρια) από τα 1,66 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 318 εκατ. φράγκα.

 Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη τρίτου ριμήνου της Deutsche Bank.
Η τράπεζα ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 0,9 δισ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων για 0,572 δισ. ευρώ, και σε σχέση με τις ζημιές ύψους 1,05 δισ. ευρώ που σημείωσε πέρυσι. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 725 εκατ. ευρώ από τις ζημιές 1,21 δισ. ευρώ του περασμένου έτους, εξαιτίας της εξαγοράς της Deutsche Postbank. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 343 εκατ. ευρώ.

Στ. Κ. Χ.
Στ. Μαλ.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:26 - 25 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.