ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Οι τράπεζες και πάλι στο προσκήνιο

11:08 - 27 Ιουλ 2006 | Σχόλια Αγοράς
Η νέα βελτιωμένη προσφορά της Credit Agricole για την Εmporiki και η ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων από την Πειραιώς και τον Τιτάνα εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας στον επενδυτικό κόσμο, βοηθώντας το Γενικό Δείκτη να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, με αυξημένες τιςπιθανότητες ανοδικής κίνησης.

Eurobank Securities

Χθες ο ΓΔ κινήθηκε οριακά ανοδικά κατά 0,05% στις 3.665 μονάδες, καθώς οι επενδύτες τήρησαν στάση αναμονής. Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να ‘χωνέψει’ τα τρέχοντα επίπεδα περιμένοντας τα νέα για τη βελτιωμένη προσφορά τη Credit Agricole για την Emporiki. Τα θετικά αποτελέσματα από την Πειραιώς και τον Τιτάνα συνεισφέρουν στο γενικότερο κλίμα της αισιοδοξίας.

Aspis Bank

Η Wall Street κινήθηκε χθες ελαφρώς πτωτικά καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τα κέρδη των εταιριών Boeingκαι Amazon. Οι ευρωπαϊκές αγορές ανα΅ένεται να κινηθούν ανοδικά σή΅ερα. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, θεωρού΅ε πιθανό ότι τα καλύτερα του ανα΅ενό΅ενου αποτελέσ΅ατα α΄εξα΅ήνου της Τράπεζας Πειραιώς και του Τιτάνα σε συνδυασ΅ό ΅ε την προοπτική αποκρατικοποίησης της Ε΅πορικής Τράπεζας, θα δώσουν ανοδική ώθηση στο Χ.Α.

Fortius Finance

H ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Τράπεζας Πειραιώς και Τιτάνα δεν ενείχε κάποιες αρνητικές εκπλήξεις (στην περίπτωση του Τιτάνα ήταν ελαφρώς καλύτερα των συγκλινόντων εκτιμήσεων), ενώ και η ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας φέρεται να έχει θετικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση καθώς η Credit Agricole κατέθεσε βελτιωμένη προσφορά στα €25.00 ανά μετοχή σήμερα. Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την προσπάθεια κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, με τις 3,711 μονάδες να αποτελούν το επόμενο σημείο αντίστασης για το ΓΔ.

Praxis International

Τα βλέμματα της επενδυτικής κοινότητας κατά την σημερινή συνεδρίαση
εκτιμούμε ότι θα είναι στραμμένα στην πιθανή νέα βελτιωμένη προσφορά της
Credit Agricole, καθώς επίσης στην θετική προσδοκία που δημιούργησε η
ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Πειραιώς και της Τιτάν. Στο
πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι οι πιθανότητες ανοδικής κίνησης παρουσιάζονται
αυξημένες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.