ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιλεκτικές κινήσεις και μεικτές τάσεις στην Ευρώπη - Flat τα futures της Wall

14:46 - 04 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Oι πολιτικές εξελίξεις καθορίζουν την τάση στο ΧΑ.
Συνεχίζουν να κινούνται σε μεικτό έδαφος αυτή την ώρα οι ευρωπαικές αγορές. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, ενώ επιλεκτικές κινήσεις καταγράφονται στα ταμπλό, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση.

Η στροφή του Έλληνα πρωθυπουργού, να αποσύρει το δημοψήφισμα σε συνδυασμό με τις παρασκηνιακές διεργασίες για τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή μεταβατικής μέχρι τις εκλογές, εξέπεμψε από χθες θετικά μηνύματα στα διεθνή χρηματιστηρία, με αποτέλεσμα την άνοδο των ευρωαγορών, αλλά και την ανάκαμψη των αμερικάνικων και ασιατικών δεικτών.

Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα διατηρείται στην Ευρώπη σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με τις αγορές να προσδοκούν θετικό αποτέλεσμα από τη μεταμεσονύχτια ψηφοφορία.

Αναλυτικά, ο άγγλος ftse 100 σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,71% στις 5.585 μονάδες, ο γάλλος cac 40 υποχωρεί κατά 0,04% στις 3.196 μονάδες και τέλος, ο γερμανός dax μειώνεται κατά 0,47% στις 6.104 μονάδες.

ΧΑ

Το "βλέμμα" στραμμένο όχι στους οικνομικούς δείκτες ούτε στις οικονομικές εξελίξεις έχουν οι επενδυτές, αλλά στη Βουλή και στην κρίσιμη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απόψε τα μεσάνυχτα.

Στο ΧΑ επικρατεί νευρικότητα, χαμηλή συμμετοχή, μικρό ενδιαφέρον και μεγάλη επιφυλακτικότητα ως προς τα πολιτικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα την τελευταία εβδομάδα.

Οι επενδυτές κρατούν πισινή, γιατί εκτός από την οικονομική κρίση, η πολιτική κρίση φαίνεται ότι είναι σημαντικότερη, επιτείνοντας την αστάθεια και την αβεβαιότητα.

Η αγορά όμως κινείται σε γνώριμα κανάλια, δηλαδή στις 750 μονάδες, με απώλειες της τάξεως του 1% και με συναλλαγές μόλις 5 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί μία ποσοστιαία μονάδα και από τον 20άρη μόλις 4 μετοχές, ο ΟΠΑΠ, η Jumbo, το ΤΤ και το Fοlli- Follie φέρουν θετικό πρόσημο.

Στ. Μαλ.
Στ. Κ. Χ.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:56 - 04 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.