ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφο εμπιστοσύνης ψάχνει και το Χ.Α.

16:50 - 04 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, flat τα futures της Wall.

Απόλυτα ταυτισμένη με τις πολιτικές εξελίξεις είναι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. καταγράφει απώλειες πάνω από 2%, στις 745 μονάδες σε ένα περιβάλλον χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, ενδεικού της έλλειψης ενδιαφέροντος και της αναμονής ενόψει σημαντικών πολιτικών γεγονότων, όπως η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου.


Οι απώλειες είναι σημααντικές και δεν αφορούν μόνο τις τράπεζες. Έχουν περάσει στο σύνολο του ταμπλό, που σημαίνει ότι οι επενδυτές θέλουν να έχουν περιορισμένη έκθεση στην εγχώρια κεφαλαιαγορά. Πάνω από 6,55 υποχωρεί η Κύπρου και 7,47% η Marfin Popular μετά την αποχώρηση Βγενόπουλου. Απώλειες πάνω από 55 καταγράφει η Eurobank, 2,80% η Alpha, 2,2% η Πειραιώς και λίγο πάνω από 1% υποχωρεί η μετοχή της Εθνικής.


Θετικό πρόσημο από τον 20άρη καταγράφουν μόνο το Τ.Τ. και η ΔΕΗ. Και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν, έπειτα από την απόφαση της Ιταλίας να καλέσει το ΔΝΤ και την Ε.Ε. να επιτηρήσουν τα οικονομικά της χώρας, όπως δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή η Κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, εξέλιξη που χαιρετίστηκε από τους ηγέτες του G 20.

Αγορές

Συνεχίζουν να κινούνται σε μεικτό έδαφος αυτή την ώρα οι ευρωπαικές αγορές. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, ενώ επιλεκτικές κινήσεις καταγράφονται στα ταμπλό, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση.

 

Η στροφή του Έλληνα πρωθυπουργού, να αποσύρει το δημοψήφισμα σε συνδυασμό με τις παρασκηνιακές διεργασίες για τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή μεταβατικής μέχρι τις εκλογές, εξέπεμψε από χθες θετικά μηνύματα στα διεθνή χρηματιστηρία, με αποτέλεσμα την άνοδο των ευρωαγορών, αλλά και την ανάκαμψη των αμερικάνικων και ασιατικών δεικτών.

 

Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα διατηρείται στην Ευρώπη σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με τις αγορές να προσδοκούν θετικό αποτέλεσμα από τη μεταμεσονύχτια ψηφοφορία.

 

Αναλυτικά, ο ftse 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,71% στις 5.585 μονάδες, ο cac 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,04% στις 3.196 μονάδες και τέλος, ο γερμανικός dax μειώνεται κατά 0,47% στις 6.104 μονάδες.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.