ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΧΑ αναμένει τη γνωστοποίηση του νέου πρωθυπουργού

10:44 - 08 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Εκτιμούν διατήρηση του θετικού κλίματος οι ΑΧΕ.
Εν αναμονή των ανακοινώσεων του ονόματος του νέου πρωθυπουργού της κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας τελεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, σχολιάζουν οι ΑΧΕ. Όπως επισημαίνουν, στη σημερινή συνεδρίαση το κλίμα θα παραμείνει θετικό, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων των δύο μεγάλων κομμάτων για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με χρηματιστές, οι εκκρεμότητες και οι λεπτομέρειες που πρέπει να διευκρινιστούν ως προς τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι μεγίστης σημασίας για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αν και ανέκαμψε στις συναλλαγές της Δευτέρας, ωστόσο δεν κατέγραψε το αναμενόμενο ποσοστό ανόδου, που ήλπιζαν χρηματιστηριακοί παράγοντες.

Από την άλλη, οι αγοραστές στο ΧΑ στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην Ιταλία, με τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα να είναι εξίσου ραγδαίες, καθώς αν και οι φήμες κάνουν λόγο για επικείμενη παραίτηση του Μπερλουσκόνι, ο ίδιος τις διαψεύδει κατηγορηματικά, ζητώντας σήμερα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ τερμάτισε τη συνεδρίαση με άνοδο της τάξεως του 1,39% στις 761 μονάδες και με τον τζίρο διαμορφούμενο στα 44 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ

Marfin
Τα πράγματα φαίνεται να έχουν πάρει το σωστό δρόμο και για σήμερα αναμένεται ανοδικό άνοιγμα για το γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η γνωστοποίηση του νέου πρωθυπουργού.

Eurobank
Εκτιμάται ότι η αγορά θα διατηρήσει την ανοδική της ώθηση, αν και οι επενδυτές στρέφονται τώρα προς την Ιταλία και τις πολιτικές εξελίξεις εκεί.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.