ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές - Ιταλία και Ελλάδα στο επίκεντρο

15:10 - 08 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Πάνω και τα futures. Tο ΧΑ περιμένει Παπαδήμο.
Έντονα ανοδικά συνεχίζουν να διαπραγματεύονται οι διεθνείς αγορές αυτή την ώρα στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, ύστερα από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης, που είδαν νωρίς το πρωί το φως της δημοσιότητας.

Οι προβολείς όλοι είναι στραμμένοι από τη μία στην Ιταλία και από την άλλη στην Ελλάδα. Κρίσιμη ψηφοφορία αναμένεται από στιγμή σε στιγμή στην Ιταλία για την ψήφιση του ισολογισμού του 2010, από την οποία θα κριθεί και η παροχή ψήχφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στην Ελλάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις αφενός για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας και αφετέρου του ονόματος του νέου πρωθυπουργού.

Αναλυτικά, στα ταμπλό, ο άγγλος ftse 100 κινείται ανοδικά κατά 1,36% στις 5585 μονάδες, ο γάλλος cac 40 αυξάνεται κατά 1,41% στις 3147 μονάδες και τέλος, ο γερμανός dax σημειώνει άνοδο της τάξεως του 1,54% στις 6020 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, ο δείκτης MIB κερδίζει εν μέσω φημών για παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 2,54% στις 15.944 μονάδες.

Στους κερδισμένους των συναλλαγών, η μετοχή της Lloyds με κέρδη 3,8%, της Societe Generale με άνοδο 3,7% και της Vodafone με 2,7%.

ΧΑ

Η λύση Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού είναι κάτι που αρέσει στην αγορά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη κι αυτό προεξοφλείται θετικά από τον γενικό δείκτη του Χ.Α. Η άρον άρον συναίνεση στην Ελλάδα, ακόμα και με έγγραφη δέσμευση προς τις Βρυξέλλες των δύο μεγάλων πόλων εξουσίας είναι κάτι που αρέσει στις αγορές, έστω κι αν δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί.

Οι τελευταίες εξελίξεις και κυρίως η ονοματολογία με επίκεντρο τον τέως αντιπρόεδρο της ΕΚΤ και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος δημιουργούν ψίγματα εμπιστοσύνης προς στην Ελλάδα. Οι αγτορές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Ιταλία, αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ως προς την απομάκρυνση Μπερλουσκόνι από την Ιταλία.

Αν δεν ψηφιστεί ο ισολογισμός για το 2010, ο Μπερλουσκόνι θα καταφύγει πάλι στη Βουλή για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, κ΄'ατι που αυτή τη φορά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πάρει.

Στο Χ.Α., οι τράπεζες αντιδρούν θετικά, ενώ σε θετικό πρόσημο πέρασε και η Coca Cola, παρά την αισθητή μείωση των αποτελεσμάτων της. Κέρδη περίπου κατά 8% για το Τ.Τ., 6,70% ενισχύεται η Εθνική, στα 2,07 ευρώ, 4,86% η Eurobank, στα 0,776 ευρώ, 4,87% ο Μυτιληναίος, στα 3,23 ευρώ, 5,50% η Alpha, στο 1,15 ευρώ. Κέρδη ακόμα έχουν βγει στον ΟΤΕ και στον Τιτάνα, στην Πειραιώς, στο Folli Follie, στη ΔΕΗ, την Ελλάκτωρ και την Βιοχάλκο. Η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής πάντως, πλησιάζει τα 2 δισ. ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:19 - 08 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.