ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Επέστρεψαν οι πωλητές στις τράπεζες

12:04 - 09 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη.
Με απώλειες ξεκίνησε ο γενικός δείκτης του ΧΑ στα επίπεδα των 760 μονάδων, αφού απομακρύνεται η προοπτική Παπαδήμου από την πρωθυπουργία της χώρας και τα δύο μεγάλα κόμματα προσανατολίζονται σε πολιτικό πρόσωπο.

Τα ονόματα που έχουν παιχτεί στο "τραπέζι" είναι πολλά, αλλά έχει μικρή σημασία, δεδομένου ότι οι επενδυτές θα ήθελαν ένα πρόσωπο με γνώση της κατάστασης στη χώρα.

Οι τράπεζες σημειώνουν απώλειες, με την Εθνική να υποχωρεί πάνω από 3%, την Αlpha πάνω από 4%, την Eurobank πάνω από 5% και την Πειραιώς κατά 4,8%. Οι απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο αγγίζουν το 2,8%.

Από τον 20άρη η μοναδική μετοχή που διατηρεί θετικό πρόσημο είναι της ΔΕΗ, με οριακά κέρδη, ενώ ελεγχόμενες είναι οι απώλειες της πρώτης σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένης της Coca-Cola.

Oι συναλλαγές προσεγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ.

Ευρωαγορές

Aναζητούν κατεύθυνση στις σημερινές συναλλαγές οι ευρωπαικές αγορές, έχοντας στραμμένο το "βλέμμα" τους σε Ελλάδα και Ιταλία. Οι εξελίξεις και στις δύο χώρες της Ευρωζώνης ως προς την πολιτική σκηνή εκτυλίσσονται ραγδαίες για το μέλλον των οικονομιών τους, πόσο μάλλον τη στιγμή που η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί για "αλυσιδωτή παγκόσμια δημοσιονομική αστάθεια".

Οι επενδυτές αμφινταλλαντεύονται, καθώς από τη μία αναμένουν την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας στην Ελλάδα και από την άλλη την επικείμενη παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία.

Αναλυτικά, στα ταμπλό, ο ftse 100 στο Λονδίνο κινείται πτωτικά κατά 0,60% στις 5536 μονάδες, ο cac 40 στο Παρίσι αυξάνεται κατά 0,12% στις 3147 μονάδες και τέλος, ο dax στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,55% στις 5994 μονάδες.

Πτώση 1,3% για το Χρηματιστήριο του Μιλάνου, το οποίο νωρίτερα ενισχυόταν οριακά κατά 0,6%.

Στ. Κ. Χ.
Στ. Μαλ.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:23 - 09 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.