ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντολή αγορών, η εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης

11:55 - 10 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Ψάχνουν το βήμα τους οι ευρωαγορές.
Με κέρδη 1,5% ξεκίνησε η αγορά προσεγγίζοντας τις 780 μονάδες, από τη στιγμή που κλείδωσε οριστικά το όνομα Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της χώρας.

Οι τράπεζες έχουν τα μεγαλύτερα οφέλη σήμερα, καθώς ενισχύονται κατά 5,87%, αλλά σε ένα περιβάλλον χαμηλού τζίρου στα 6 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική ενισχύεται πάνω από 8%, η Alpha πάνω από 7%, Eurobank και Πειραιώς πάνω από 4%.

Επίσης, στο προσκήνιο βρίσκεται η μετοχή του ΟΤΕ, που καταγράφει κέρδη περίπου κατά 3%, έπειτα απο την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Οριακές απώλειες καταγράφει η Coca - Cola, που αν η πρώτη σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία του ΧΑ γυρίζει σε θετικό πρόσημο, η αγορά θα χάσει τις 800 μονάδες.

Ευρωαγορές

Ψάχνουν το βήμα τους στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές οι ευρωπαικές αγορές με τις πολιτικές εξέλιξεις σε Ιταλία και Ελλάδα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Νεότερες πληροφορίες θέλουν τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτείται ως την Κυριακή, γεγονός που επιτείνει την αγωνία σχετικά με την πολιτική κρίση που διανύει η χώρα, την ώρα που οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων "σκαρφαλώνουν" πάνω από 7%.

Αναλυτικότερα, στα ταμπλό, ο ftse 100 στο Λονδίνο κινείται πτωτικά κατά 0,48% στις 5434 μονάδες, ο cac 40 στο Παρίσι αυξάνεται οριακά κατά 0,09% στις 3.678 μονάδες και τέλος, ο dax στη Φρανκφούρτη σημειώνει πτώση της τάξεως του 0,18% στις 5.819 μονάδες.

Παράλληλα, οι αγορές στρέφουν το "βλέμμα" τους και στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου τρέχουσας χρήσης. Συγκεκριμένα, κατά 65% μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη του γαλλικού κολοσσιαίου τραπεζικού ομίλου Credit Agricole, με τις απομειώσεις λόγω έκθεσης σε ελληνικά ομόλογα να "σκαρφαλώνουν" στα 637 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας κατήλθαν στα 258 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδά της ήταν καλύτερα των αναμενομένων, καθώς έφτασαν στα 5,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,2% έναντι προσδοκιών για μείωση στα 4,96 δισ. ευρώ.

Επισημαίνεται παράλληλα, ότι τα αποτελέσματα της γαλλικής τράπεζας επηρεάζονται και από την ελληνική θυγατρική, την Emporiki Bank.

Στ. Κ. Χ.
Στ. Μαλ.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:31 - 10 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.