ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λευκός καπνός... ανόδου και στη Λεωφόρο Αθηνών

14:05 - 10 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές

Στις τράπεζες επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στο Χ.Α., αφού όλα δείχνουν ότι ο νέος πρωθυπουργός θα αναλάβει την υποχρέωση να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα. Τα κέρδη για τον γενικό δείκτη ξεπερνούν το 2%, ενώ νωρίτερα βρέθηκε πάνω και από 3%, με τον γενικό δείκτη στις 784 μονάδες. Οι συναλλαγές είναι σημαντικές, αφού ξεπερνούν τα 36 εκατ. ευρώ (13.18).

Το Χ.Α. αυτονομείται από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται νευρικά λόγω των οικονομικών συνθηκών και της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ιταλία. Κέρδη πάνω από 8% καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος, με το Τ.Τ. να ενισχύεται κατά 18,37%, η Εθνική 10,34%, η Alpha πάνω από 9%, η Eurobank 6,90% και η Πειραιώς 6,72%.


Εντολές αγορών έχουν βγει και στις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, με εξαίρεση την Coca Cola που υποχωρεί κατά 1,48%. Κέρδη 4,6% καταγράφει η μετοχή της Μυτιληναίος, 3,34% η μετοχή των Folli Follie, ενώ υποχώρησαν τα αρχικά κέρδη του ΟΤΕ που πλέον ενισχύεται κατά 1,7%.


Ευρωαγορές


Ανακάμπτουν αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές με το πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα να οδεύει φαινομενικά στην τελική του ευθεία και τις εξελίξεις στην Ιταλία να επιταχύνονται με την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέχρι την Κυριακή.

Ο FTSE στο Λονδίνο χάνει 0,56% στις 5.430 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κερδίζει 0,27% στις 3.083 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 0,41%.

Κέρδη σημειώνει και ο τραπεζικός κλάδος με την εξαίρεση της Credit Agricole που κατέγραψε στο γ΄τρίμηνο πτώση 65% στα κέρδη οι μετοχές της οποίας υποχωρούν κατά 1,5%, ενώ νωρίτερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαρουάν ανακοίνωση την παράταση της απαγόρευσης του "σορταρίσματος" σε 10 μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Την ίδια ώρα στο χρηματιστήριο του Μιλάνου οι δείκτες ανακάμπτουν με τα κέρδη να ανέρχονται αυτή την ώρα στο 1,5%. Σημειώνεται ότι στο τραπέζι έχει πέσει και στη γειτονική χώρα ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον Μάριο Μόντι προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση και να κατευναστούν οι πιέσεις του υπέρογκου κόστους δανεισμού.

Σ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Δημήτρης Κώτσος
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 10 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.