ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεμνά και ταπεινά ο γενικός δεικτής του Χ.Α.

12:03 - 11 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Στα "πράσινα" με ραθυμία οι ευρωαγορές
Στάση αναμονής κρατούν οι επενδυτές στην Ελλάδα καθώς αναμένεται ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης και τα δείγματα γραφής της προκειμένου να βγει η οικονομία από το αδιέξοδο. Οι αγορές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους τόσο στην Ιταλία όσο και στη χώρα μας αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις αν και από την αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καταλαβαίνει κανείς ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Στο Χ.Α. παρατηρούνται ήπιες διακυμάνσεις με το γενικό δείκτη στις 766 μονάδες ενώ κέρδη περίπου 4% σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν η ΕΤΕ και η Alpha με 4,90% και 7,62% αντίστοιχα. Ανοδικές είναι η Πειραιώς και η Eurobank. Πάνω από 2% τα κέρδη για τον ΟΤΕ και απώλειες κατά 1 ποσοστιαία μονάδα για την Coca Cola. Ο τζίρος ανέρχεται λίγο πάνω από τα 4 εκατ. ευρώ.

Αγορές

Με κέρδη άνοιξαν τη σημερινή τους συνεδρίαση οι ευρωαγορές, καθώς προς εξομάλυνση οδεύει το πολιτικό τοπίο σε Ελλάδα και Ιταλία. Παρόλα αυτά, οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη παραμένουν, ενώ όπως παραδέχθηκε σε σημερινή του συνέντευξη ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ, ο στόχος για τη μόχλευση του EFSF στο 1 τρισ. ευρώ είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει αυτή την ώρα 0,73% στις 5.484 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 0,84% στις 3.091 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο κατά 0,92% στις 5.922 μονάδες.

Ανοδος 0,80% καταγράφεται στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, καθώς η ιταλική Γερουσία ετοιμάζεται να εγκρίνει τα οικονομικά μέτρα για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες η ιταλική ηγεσία έχει δεσμευθεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οταν τα οικονομικά αυτά μέτρα, τα οποία υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, θα έχουν οριστικά υιοθετηθεί από την ιταλική Βουλή, μέχρι το Σάββατο, ο Καβαλιέρε θα υποβάλει την παραίτησή του.

Μία μεταβατική κυβέρνηση υπό τον πρώην ευρωπαίο επίτροπο Μάριο Μόντι θα σχηματισθεί στη συνέχεια, ένα σενάριο που ικανοποιεί και τις αγορές.

Χθες συναγερμό προκάλεσαν οι φήμες για υπαγωγή της Γαλλίας υπό αξιολόγηση για πιθανή αναθεώρηση, λόγω μετάστασης του κινδύνου από την Ιταλία, φήμες πάντως που διέψευσε ο Standard & Poors αποδίδοντας τες σε "λάθος" και επαναφέροντας την ηρεμία στις αγορές.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:05 - 11 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.