ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση αντανακλούν τα ευρωπαικά ταμπλό

11:26 - 14 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Για την πολιτική αποκατάσταση σε Ελλάδα και Ιταλία.
Την ικανοποίηση τόσο των αγορών όσο και των traders αντανακλούν τα ευρωπαικά ταμπλό στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας, ύστερα από το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας στην Ελλάδα και την τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, καθώς και έπειτα από την αποχώρηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το τιμόνι της ιταλικής κυβέρνησης.

"Πρωταγωνιστές" της σημερινής συνεδρίασης οι ιταλικές μετοχές και οι τραπεζικές, οι οποίες κάνουν "πάρτυ" λόγω της πολιτικής αποκατάστασης σε Ελλάδα και Ιταλία.

Αναλυτικά, στα ταμπλό, ο ftse στο Λονδίνο κινείται ανοδικά κατά 0,35% στις 5.5625 μονάδες, ο cac στο Παρίσι σημειώνει κέρδη της τάξεως του 0,71% στις 3.172 μονάδες και τέλος, ο dax στη Φρανκφούρτη αυξάνεται κατά 0,71% στις 6.100 μονάδες.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας, της Bundesbank εκτίμησε τη Δευτέρα ότι το παρόν επίπεδο των ιταλικών επιτοκίων "δεν συνιστά ένα ιδιαίτερο πρόβλημα", μολονότι τούτα αναρριχήθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα στο 7%, καθιστώντας μακροπρόθεσμα μη βιώσιμη την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της χώρας.

"Δεν συνιστά ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα" υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη παρέμβαση της ΕΚΤ υπέρ της Ιταλίας.

"Στην Ιταλία έχουμε να κάνουμε με μια οξεία κρίση εμπιστοσύνης και μόνον η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση", σημείωσε ο κ.Βάϊντμαν.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.