ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζουν αέρα οι ευρωαγορές, σε εορταστικό κλίμα η Wall

18:04 - 25 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Διευρύνονται οι απώλειες στο Χ.Α.
Την έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση βιώνουν οι επενδυτές στο Χ.Α. Πλέον υπάρχει εγκλωβισμός και στις 680 μονάδες, ενώ λίγο πιο πριν ο γενικός δείκτης είχε διασπάσει πτωτικά τις 660 μονάδες και όλα δείχνουν ότι ο πάτος δεν βρίσκεται εδώ. Στα καλά νέα της ημέρας περιλαμβάνεται η φημολογία ότι τα βρήκαν κυβέρνηση - τραπεζίτες για το PSI.

Στα άσχημα, ο δανεισμός της Ιταλίας που στοίχισε πανάκριβα, πάνω από 6,8%, η διαφωνία Γαλλίας - Γερμανίας για το ευρω/ομόλογο, τα άσχημα αποτελέσματα της ΔΕΗ και βεβαίως τα χαμηλά έτους στη μετοχή της Coca Cola. Οι πωλητές είναι οι μόνοι ενεργοί παίκτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίοι πουλάνε με κάθε τρόπο. Είτε σορτάροντας, είτε ρευστοποιώντας μακροχρόνιες θέσεις τους.

Η μετοχή της Coca Cola υποχωρεί πάνω από 5% και πλεον διαμορφώνεται σε χαμηλά έτους, στα 11,62 ευρώ. Σε ιστορικά χαμηλά διαμορφώνεται η μετοχή της ΔΕΗ. Οριακή είναι η αντίδραση για Alpha και Εθνική. Όλα αυτά συντελούνται σε ένα χρηματιστήριο, ο τζίρος του οποίου διαμορφώνεται στα 18 εκατ. ευρώ.

Αγορές


Η γαλοπούλα...έκατσε βαριά στους επενδυτές της Wall με το άνοιγμα που ήταν αρνητικό, αλλά οι δείκτες γρήγορα επανέκαμψαν λόγω της ευφορίας της εορταστικής περιόδου στις ΗΠΑ που έβαλε προσωρινά στην άκρη τις εντεινόμενες ανησυχίες για τους κλυδωνισμούς που απειλούν το οικοδόμημα του ευρώ.

Ο Dow σημειώνει αυτή την ώρα άνοδο κατά 0,53% στις 11.317 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,35% στις 2.469 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει κέρδη 0,53% στις 1.168 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στροφή 180 μοιρών έκαναν οι ευρωαγορές και ο τραπεζικός κλάδος στο άκουσμα της είδησης ότι η Ευρώπη σκέπτεται να απαλλάξει τις τράπεζες από τον Μόνιμο Μηχανισμό Διάσωσης. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης, τα κράτη - μέλη του ευρώ, συζητούν να αφαιρεθεί η συμμετοχή ου ιδιωτικού τομέα από το ESM, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί το 2013. Αρχικά, είχε συμφωνηθεί να συμπεριληφθεί ο ιδιωτικός τομέας στο ESM, αλλά τώρα φαίνεται ότι η πλειοψηφία των 17 θέλει να δώσει τέλος σε οποιαδήποτε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,97% στις 5.177 μονάδες, ο CAC σημειώνει κέρδη 1,36% στις 2.861 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 1,48% στις 5.509 μονάδες.

Στ.Κ.Χαρίτος
Δ.Κώτσος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.