ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι στην Ευρώπη εν αναμονή αποφάσεων...

15:16 - 28 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Σημαντικές αποφάσεις περιμένει και το ΧΑ.
Εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων για συνολική αντιμετώπιση της ύφεσης τελούν οι αγορές με το γενικό δείκτη να "σκαρφαλώνει" στις 674 μονάδες και με συναλλαγές αυξημένες σε σχέση με τις περασμένες μέρες κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τραπεζικό κλάδο, με το δείκτη να ενισχύεται κατά 4,95%.

Κέρδη από 5% έως 6% σημειώνουν Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η τρέχουσα εβδομάδα είναι ιδιαίτερως κρίσιμη λόγω της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου από τις τράπεζες.

Από τον 20άρη απώλειες καταγράφει η μετοχή των ΕΛΠΕ, καθώς οι αναλυτές είναι επιφυκλακτικτοί για τα αποτελέσματα,

Μετά τις φήμες ότι η Ιταλία θα ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ ύψους 600 δισ. ευρώ οι αγορές θεωρούν ότι γίνεται ένα ακόμα βήμα προς τη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης από την ΕΕ για αυτό και το ευρώ διαπραγματεύεται στα high της ημέρας, δηλαδή πάνω από το 1,33 σε σχέση με το δολάριο.

Σημαντικές αποφάσεις περιμένουν αγορές και ΧΑ.

Ευρωαγορές


Με ράλι «απαντούν» οι ευρωαγορές στις διεργασίες στην Ευρωζώνη που δείχνουν ότι πλησιάζουμε σε μία δυναμική πρόταση για την ευρωπαϊκή κρίση. Αναλυτές υποστηρίζουν πως εφόσον το πρόβλημα έχει πλέον φτάσει στην «καρδιά» του πυρήνα της Ευρωζώνης Γερμανία, οι αποφάσεις είναι πλέον θέμα επιβιώσης.Στα σκαριά είναι άλλωστε η γαλλογερμανική πρόταση για ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ «κλεισμένη» θεωρείται η συμφωνία για τους κανόνες που θα διέπουν το EFSF, για το πώς θα γίνεται η μόχλευσή των κεφαλαίων του, για το πώς θα παρέχει πιστώσεις στα κράτη -μέλη της Ευρωζώνης και στο πως θα παρεμβαίνει στην πρωτογενή και τη δευτερογενή αγορά.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο EFSF θα μπορεί να εκδίδει εγγυήσεις που θα καλύπτουν το 20% έως 30% των εκδόσεων κρατικού χρέους.

Ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει αυτή την ώρα 2,16% στις 5.276 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 3,59% στις 2.960 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη ύψους 3,23% στις 5.670 μονάδες.


Στ.Κ.Χαρίτος
Δημήτρης Κώτσος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.