ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XA: Στο επίκεντρο αποτελέσματα και Eurogroup

10:45 - 29 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Συνεδρίαση στα τρέχοντα επίπεδα αναμένουν οι ΑΧΕ.

Συνεδρίαση στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμούν πως θα είναι η σημερινή για το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι χρηματιστηριακές. Όπως σχολιάζουν στο πρωινό τους report, το ενδιαφέρον της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά και των επενδυτών θα επικεντρωθεί τόσο στα αποτελέσματα των Alpha Bank, Eurobank, Motor Oil όσο και στο συμβούλιο Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης...

Η εκταμίευση της έκτης δόσης του ελληνικού δανείου θα αποτελέσει το πρώτο θέμα προς συζήτηση και προς λήψη απόφασης στη συνάντηση των Ευρωπαίων στις Βρυξέλλες, ενώ η αποσαφήνιση των λεπτομερειών των όρων και της χρήσης του EFSF θα αποτελέσει το δεύτερο ζήτημα που θα απασχολήσει το Eurogroup.

Σύμφωνα, πάντως, με χρηματιστηριακούς παράγοντες, όλη την εβδομάδα η αγορά εκτιμάται ότι θα επικεντρωθεί στον τραπεζικό κλάδο. Γενικότερα, οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αφού δεν υπάρχει ακόμα σχεδιασμός ως προς τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί για το PSI.

Ωστόσο, το σχέδιο τριών νομισμάτων που επεξεργάζεται ο γαλλογερμανικός άξονας, τη στιγμή που οι φήμες θέλουν την Ιταλία να προσφεύγει σε οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ και την S&P να υποβαθμίζει σε αρνητική την αξιολόγηση ΑΑΑ της γαλλικής οικονομίας, δεν μπορούν παρά μόνο να αποτελούν "βαρίδια" για το γενικό δείκτη του ΧΑ, ο οποίος διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο σε νέα χαμηλά.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας η αγορά έκλεισε στις 666 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή άνοδο της τάξεως του 0,41% και με τον τζίρο διαμορφούμενο μόλις στα 37 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ

Marfin
Αναμένεται συνεδρίαση στα τρέχοντα επίπεδα. Η αγορά αποτιμά τα οικονομικά μεγέθη 9μηνου των Alpha, Eurobank. Motor Oil.

Εuroxx
Για σήμερα αναμένεται ο Γενικός Δείκτης να ανοίξει με αρνητικό πρόσημο, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]


Τελευταία τροποποίηση στις 11:02 - 29 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.