ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με φόρα από το χθεσινό ράλι οι ευρωαγορές

15:23 - 29 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Με το "καλημέρα σας" σε νέα χαμηλά το ΧΑ
Ξεκίνημα σε νέα χαμηλά 18 ετών με το γενικό δείκτη να υποχωρεί στις 664 μονάδες και με απώλειες 1,80%.

Αυτό συμβαίνει σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα χαμηλού τζίρου λίγο πάνω από τα 3 εκατ. ευρώ, κάτι που καθιστά την αγορά ιδιαίτερα ευμετάβλητη. Η Coca - Cola υποχωρεί κατά 3,86% σε νέα χαμηλά έτους με μόλις 22 χιλ. τεμάχια.

Κατά τα άλλα τα αποτελέσματα των τραπεζών κατευθύνουν τον κλάδο τους, εν αναμονή των αποτελσσμάτων της Εθνικής σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική υποχωρεί κατά 2,60% , η Πειραιώς κατά 4,84%, η Eurobank 2,12% και η Alpha 1,11%.

Στον αντίποδα, η Κύπρου σημειώνει κέρδη 1,82% λόγω των μέτρων λιτότητας που ανακοινώθηκαν στη Μεγαλόνησο.

Οι αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη Σύνοδο του Eurogroup κατά την οποία "παίζεται" η 6η δόση για την Ελλάδα, αλλά και η μόχλευση του EFSF.

Ευρωαγορές


Σε θετικό έδαφος "γύρισαν" τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παίρνοντας τη σκυτάλη από το χθεσινό «ξέσπασμα» με το βλέμμα όλων να στρέφεται στο σημερινό Eurogroup και την αναμενόμενη έγκριση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Αναφορικά με την κορύφωση της ευρωπαϊκής κρίσης, που αποτυπώθηκε στην ιταλική δημοπρασία όπου ο δανεισμός άγγιξε επίπεδα...χρεοκοπίας με επιτόκιο σχεδόν 8% για τριετή ομόλογα, αλλά και το δημοσίευμα της La Tribune σύμφωνα με το οποίο η γαλλική πιστοληπτική αξιολόγηση...μετράει μέρες, οι αγορές θέλουν να πιστεύουν πως «αυτή τη φορά Μέρκελ και Σαρκοζί θα παρουσιάσουν μία σοβαρή πρόταση», όπως εξηγούν αναλυτές.

Ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,15% στις 5.321 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 0,72% στις 3.035 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 0,66% στις 5.781 μονάδες.

Στ.Κ.Χαρίτος
Δ.Κώτσος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.