ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στο ΧΑ, αλλά με τις τράπεζες στη σέντρα!

12:27 - 30 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Η S&P "χαντακώνει" τις ευρωαγορές.
Mε τον τραπεζικό κλάδο να "πυροβολείται", οι αγοραστές ψάχνουν ενδιαφέρον σε μετοχές που δεν έχουν εξάρτηση από το χρηματοοικονομικό κλάδο. Μία από αυτές είναι η Coca - Cola που ενισχύεται κατά 2,7%.

Οι συναλλαγές "αγγίζουν" τα 10 εκατ. ευρώ, με τις πιέσεις να συνεχίζονται και να εντείνονται στις μετοχές εκείνες που αποχωρούν από το δείκτη της Morgan Stanley και συγκεκριμένα Alpha, Eurobank, Κύπρου και ΔΕΗ.

Οριακές είναι οι απώλειες για τον ΟΠΑΠ, την Εθνική και την Πειραιώς.

Κοντά στο 3% ή λίγο πάνω από 3% υποχωρούν Κύπρου, Alpha και Eurobank.

"Θολό" είναι το τοπίο και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, καθώς ούτε από το χθεσινό Eurogroup προέκυψε κάτι συκεκριμένο ως προς τη διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Ευρωαγορές

Η επόμενη ημέρα από το "πράσινο φως" του Eurogroup στην ενίσχυση των πόρων του Ευρωπαικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) βρίσκει τις ευρωπαικές αγορές να υποχωρούν και μάλιστα σημαντικά.

Αιτία; Η υποβάθμιση τεσσάρων αμερικανικών τραπεζών αργά το βράδυ της Τρίτης από το διεθνή οίκο αξιολόγησης S&P, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η κερδοσκοπία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Αναλυτικότερα, στα ταμπλό, ο ftse στο Λονδίνο μειώνεται κατά 0,71% στις 5299 μονάδες, ο ο cac στο Παρίσι σημειώνει πτώση κατά 0,71% στις 3005 μονάδες και τέλος, ο dax στη Φρανκφούρτη χάνει κατά 0,81% στις 5753 μονάδες.

Τέσσερις αμερικανικές τράπεζες υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης S& την Τρίτη το βράδυ. Πρόκειται για τις Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs.

Αναλυτικότερα:

Citigroup: Υποβάθμιση σε A- από A προηγουμένως.
Bank of America: Υποβάθμιση σε A- από A προηγουμένως.
Wells Fargo: Υποβάθμιση σε A+ από AΑ- προηγουμένως.
Goldman Sachs: Υποβάθμιση σε A- από A προηγουμένως
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.