ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη μέσω απασχόλησης για τη Wall, αισιόδοξες οι ευρωαγορές

17:44 - 02 Δεκ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Βγήκαν αγοραστές στα μη τραπεζικά χαρτιά.
Εκτός τραπεζών το ενδιαφέρον στο Χ.Α. Οι συναλλαγές πάντως είναι υποτονικές, μόλις στα 18 εκατ. ευρώ, με τους επενδυτές να σχηματίζουν τα χαρτοφυλάκια του 2012 στρεφόμενοι σε αμυντικά χαρτιά. Για το λόγο αυτό, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στον Τιτάνα με την αγορά να προεξοφλεί γρηγορότερη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Το χαρτί σημειώνει κέρδη πάνω από 5%. Κέρδη 3,49% για τον ΟΠΑΠ, καθώς παίζει δυνατά το σενάριο ιδιωτικοποίησης το 2012. Κέρδη 3,35% για την MIG, που εν μέσω κρίσης έχει προχωρήσει σε σημαντικές συμμαχίες από τον αραβικό κόσμο, Jumbo 3,29%, καθώς ευνοείται από τον παραδοσιακά ενισχυμένο τζίρο των Χριστουγέννων. Κέρδη 3,21% για τα ΕΛΠΕ, ενόψει ιδιωτικοποίησης, 2,56% ανεβαίνει η μετοχή της Μυτιληναίος, καθώς δεν έχει αποτιμηθεί η μεγάλη έκθεση στον κλάδο της ενέργειας από τον όμιλο.

Λιγότερο ενισχύονται, Εθνική, Alpha και Eurobank. Ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στις 683 μονάδε, ενώ σημκαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των ΕΧΑΕ, πάνω από 5%, Τράστορ 17,76%, Φουρλής 5,13%, Eurodrip, Σιδενόρ και Motor Oil. .

Αγορές

Με κέρδη άνοιξε τη σημερινή της συνεδρίαση η Wall, στον απόηχο της βουτιάς του δείκτη ανεργίας από το 9% στο 8,6% τον Νοέμβριο, που ήταν η μεγαλύτερη τους τελευταίους έντεκα μήνες, ενώ όπως επισήμανε και ο οίκος Fitch σε σημερινό του report η συντονισμένη παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών έχει καθησυχάσει βραχυπρόθεσμα τις αγορές.Το κλίμα ενισχυόταν και μετά το δημοσίευμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  ετοιμάζεται να διοχετεύσει κεφάλαια μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε μια  προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους.Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η ΕΚΤ θα προτείνει να δανείσει  κεφάλαια ύψους έως 200 δις ευρώ μέσω του ΔΝΤ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για  την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ο Dow κερδίζει αυτή την ώρα 0,77% στις 12.112 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,98% στις 2.651 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,78% στις 1.254 μονάδες.

Επιμένουν ανοδικά αυτή την ώρα οι ευρωαγορές, ενώ την προσοχή αγορών και επενδυτών τράβηξε η ομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου, κυρίας Άνγκελας Μέρκελ ενώπιον του Γερμανικού Κοινοβουλίου ενόψει της συνάντησής της με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την καγκελάριο, Γερμανία και Γαλλία εργάζονται σκληρά ως προς την καταπολέμηση της ευρωπαικής κρίσης χρέους, τη στιγμή που η κερδοσκοπία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην ευρωπεριφέρεια.

Πάντως, και σήμερα, και συγκεκριμένα για τρίτη μέρα, οι αποδόσεις των ευρωπαικών ομολόγων υποχωρούν, με εξαίρεση τα πορτογαλικά spreads.

Ειδικότερα, στα ταμπλό, κέρδη 1,13% για τον ftse στο Λονδίνο στις 5.551 μονάδες, άνοδος 1,67% για τον cac στο Παρίσι στις 3182 μονάδες και τέλος, αύξηση της τάξεως του 1,25% για τον dax στη Φρανκφούρτη στις 6.111 μονάδες.

Σκαρφαλώνει στο 1,35 η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:52 - 02 Δεκ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.