ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νά ΄χε και τζίρο - Κέρδη στο Χ.Α.

15:49 - 07 Δεκ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Ψαλιδίζονται τα αρχικά κέρδη των αγορών. Πάνω τα futures.

Κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα διαμορφώνονται τα ημερήσια κέρδη του Χ.Α., με τον γενικό δείκτη στις 685 μονάδες. Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές, στα 13,8 εκατ. ευρώ με τους επενδυτές ιδιαίτερα επιφυλακτικούς ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής, για την οποία Γερμανοί αξιωματούχοι δεν τρέφουν μεγάλες προσδοκίες για την κατάληξη σε συμφωνία.


Ενδιαφέρουσα είναι η κίνηση πάνω από τα τριάντα λεπτά για τη μετοχή της Πειραιώς, ενώ κίνηση προς τα 12 ευρώ 'επιχειρείται” από την Coca Cola, τα κέρδη της οποίας ανέρχονται σε 2,75%. Υποτονικότερη είναι η αντίδραση για την Εθνική και αμετάβλητες στα χθεσινά επίπεδα μένουν Eurobank και Alpha, στα 0,43 και 0,62 ευρώ αντίστοιχα. Η αγορά ανησυχεί μήπως υπάρξουν καθυστερήσεις στην αύξηση κεφαλαίου των δύο τραπεζών, προκειμένου να τοποθετηθεί ο επενδυτής από το Κατάρ. Κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση για ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.

Αγορές

Τα "μαζεύουν" αυτή την ώρα οι ευρωπαικές αγορές, περιορίζοντας τα πρότερα κέρδη τους, τα οποία ξεπερνούσαν σε Παρίσι και Φρανκφούρτη το 1%, ύστερα από τη δήλωση ανώτατου Γερμανού αξιωματούχου στο πρακτορείο Reutrers ότι δεν διαφαίνεται συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου ως προς την καταπολέμηση της κρίσης χρέους, που μαστίζει την ευρωπεριφέρεια.

Νωρίτερα, τις ευρωαγορές ενίσχυαν οι έντονες προσδοκίες ότι οι απειλές της S&P για πιθανή υποβάθμιση τόσο των αξιόχρεων 15 κρατών - μελών της ΕΕ όσο και της πιστοληπτικής αξιολόγησης του EFSF, θα ενεργοποιήσουν την αποφασιστικότητα των αρχηγών της περιοχής για εξεύρεση λύσης στην παγκόσμια ύφεση.

Παράλληλα, κινητήριος μοχλός αποτέλεσε και το δημοσίευμα των FT της Τρίτης, σύμφωνα με το οποίο η Ευρώπη εξετάζει το διπλασιασμό της δύναμης πυρός ενάντια στην κρίση χρέους, μέσω του συνδυασμού των δύο ταμείων EFSF και ESM, γεγονός το οποίο ώθησε υψηλότερα τις ασιατικές αγορές νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αλλά και τα μέταλλα και τα εμπορεύματα, ενώ οδήγησε χαμηλότερα τα spreads των χωρών της ευρωπεριφέρειας.

Αναλυτικότερα, στα ταμπλό, στο Λονδίνο o ftse κινείται ανοδικά κατά 0,24% στις 5611 μονάδες, στο Παρίσι ο cac αυξάνεται κατά 0,65% στις 3200 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο dax σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,36% στις 6050 μονάδες. Κέρδη 0,8% στις 2438 μονάδες και για το δείκτη βαρόμετρο Stoxx 600.

Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν είναι των τραπεζών και των μεταλλευτικών, με την Commerzbank να καταγράφει αύξηση κατά 2,9% και τη Lloyds με άνοδο της τάξεως του 2,3%.

Την ίδια στιγμή, υποχώρηση παρουσιάζει και η απόδοση του κοινού ευρωπαικού νομίσματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,3381 δολάρια από 1,3445 δολάρια.

Πτώση της τάξεως του 0,12% στα 1729 δολάρια ανά ουγγιά σημειώνει αυτή την ώρα ο χρυσός, ενώ νωρίτερα ενισχυόταν.

Κέρδη 0,04% για το αργό στα 101,32 δολάρια το βαρέλι από 101,41 δολάρια το βαρέλι, όπου διαμορφωνόταν νωρίτερα.

Στ.Κ.Χαρίτος
Σταυρούλα Μαλαίνου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.